Avem zebre la Zoo! Continental le-a facut si casa noua

La Pădurea Verde au ajuns, din nou, zebrele! După experiența tristă de acum aproape trei ani, când o zebră venită din Slovacia a murit înecată în heleșteul de la Zoo, timișorenii pot vedea în sfârșit… animale vărgate!

Grădina Zoologică de la Pădurea Verde are trei noi locatari! Este vorba despre două zebre și o antilopă eland. Acestea vor sta într-un habitat complet nou, realizat pe structura vechii construcții. „În noua construcție, animalele vor beneficia de cele mai bune condiții: padocuri spațioase, cu dotări moderne, ventilație, iluminare și încălzire pe timpul iernii”, spune viceprimarul Dan Diaconu. Timișorenii vor putea vedea zebrele și antilopa chiar de sâmbătă, 13 august. „Ele urmează să fie supuse, conform procedurii, unei perioade de acomodare în noul habitat”, mai spune Diaconu. Primăria are totuși o rugăminte către vizitatori. Aceștia sunt rugați să nu hrănească animalele și să nu le sperie „prin zgomote puternice și aruncarea unor obiecte în habitat”. Mai trebuie spus că reconstrucția noului habitat a fost plătită de Continental Automotive Products, compania implicându-se financiar și în achizționarea zebrelor și a antilopei. În octombrie 2013, la Timișoara ajungea, via Slovacia, o zebră. Prezentat public prea repede, fără să se fi acomodat la noul mediu, animalul a evadat din țarc și s-a înecat în heleșteul Grădinii Zoologice. Declarațiile ulterioare ale primarului Nicolae Robu au făcut înconjurul României. „Zebra respectivă era hăbăucă, după părerea mea. Cei care au donat-o grădinii zoologice din Timișoara au făcut gestul ca să scape de ea, pentru că nu cred că o zebră normală are un comportament cum a avut aceasta”, spunea edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

10 minute ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

41 de minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

16 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

17 ore ago