29 mai 2014. Au loc alegeri pentru președinția COSR, funcție pentru care se înscriu în luptă trei candidați: Elisabeta Lipă, Octavian Belu și Alin Petrache. Pe primii doi îi știe toată România și nu numai. Lipă este multiplă campioană olimpică și mondială la canotaj, fiind considerată cea mai bună canotoare din istorie. Din lume, nu din România! Nici Octavian Belu n-are nevoie de vreo recomandare, în calitate de antrenor fiind în spatele a zeci de medalii olimpice și mondiale de aur. Este considerat unul dintre cei mai titrați antrenori din gimnstica mondială, nu doar din România. Al treilea candidat este deputat PSD și președinte al Federației Române de Rugby, sport neolimpic. (La Rio s-a introdus varianta în șapte a acestui sport.) Mai puțin știut, Alin Petrache este fiul lui Adrian Petrache, cel care, împreună cu Dorin Cocoș și Alexandru Bittner, formau o celebră troică mafiotă în timpul premierului Adrian Năstase.
Și fiindcă suntem în România, alegerile nu sunt câștigate de cei pentru care s-a cântat imnul României la nenumărate jocuri olimpice, ci de fostul rugbyst, devenit parlamentar PSD. Ba chiar la o diferență uriașă. N-a fost un secret, alegerile au fost manipulate de PSD și Victor Ponta, mergându-se până la amenințarea cu tăierea de fonduri pentru federațiile care nu-l votau pe Petrache. Așadar, cu ajutorul politicului, mai bine spus al PSD, olimpismul românesc primea o gravă lovitură. Chiar fatală cum se va vedea după puțin timp.
August 2016. După 12 zile de concurs, România a obținut la Jocurile Olimpice patru medalii (una aur, alta de argint și două bronz) și e foarte puțin probabil să mai cucerească altele. Nu mai vorbesc că „argintul” luat de tandemul Mergea – Tecău n-are nici cea mai mică legătură cu COSR, cu sportul din România, fiind doar meritul celor doi. Este de departe cel mai slab rezultat obținut de România la vreo întrecere olimpică. Ca fapt divers, o înotătoare din Ungaria a luat același număr de medalii precum întreaga delegație din România de aproape 100 de sportivi, cu mențiunea că trei sunt de aur. Și tot ca fapt divers, am ajuns până acolo încât s-a „închiriat” un sportiv cecen la proba de lupte libere, luptător refuzat de Rusia. Aici am ajuns, fiindcă Victor Ponta și PSD și-au pus un om în fruntea COSR, individ care, repet, n-avea nici cea mai mică treabă cu olimpismul.
Și fiindcă vorbim de un om pus de Ponta, din peisaj nu puteau lipsi furăciunile, acuzațiile de corupție. Fiindcă, pe lângă recolta penibilă de medalii, am „reușit” să ne facem iarăși de râsul întregii lumi prin echipamentul sportiv contrafăcut. Și dacă tot e vorba de Ponta, Alin Petrache este suspect de plagiat. Că doar n-o fi mai fraier decât „mentorul” său, pe care l-a și depășit, fiind acuzat de… triplu plagiat. Fiind fiul lui tata, numele lui Alin Petrache apărea și într-un scandal imobiliar pe când era președinte la FRR, legat de un teren de 5.000 de mp.
Una peste alta, prin Alin Petrache, Rio 2016 a devenit o nouă „măreață realizare” a lui Victor Ponta. Asta, după autostrăzile surpate, investițiile de 0 lei, atragerea fondurilor europene, taxe pe stâlpi sau… impozitarea bacșișului. (Culmea tupeului propagandei „pontiste”, pentru cei 0 lei intrați în România în 2016 pe baza proiectelor inexistente ale lui Ponta, vinovat este… Guvernul Cioloș.) Și dacă veni vorba de propagandă, observ că acum tace, e confuză. Niciun cuvânt despre dezastrul de la Rio. Dar cine știe, în curând poate vom vedea la RTV și Antena 3 că, de fapt, negrul e alb, iar eșecul a fost un imens succes. La românii îndobitociți se poate! La urma urmei, România e pe locul 45 în clasamentul pe medalii. Adică sunt mai multe țări în spatele nostru, decât în față. Ba dacă ne referim la Laos, Liban, Madagscar sau Malawi, România e chiar performantă. Precum Guvernul Ponta!
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…
Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…