Categories: Zâmbete amare

Rio 2016 – un nou „succes” rasunator al lui Victor Ponta

29 mai 2014. Au loc alegeri pentru președinția COSR, funcție pentru care se înscriu în luptă trei candidați: Elisabeta Lipă, Octavian Belu și Alin Petrache. Pe primii doi îi știe toată România și nu numai. Lipă este multiplă campioană olimpică și mondială la canotaj, fiind considerată cea mai bună canotoare din istorie. Din lume, nu din România! Nici Octavian Belu n-are nevoie de vreo recomandare, în calitate de antrenor fiind în spatele a zeci de medalii olimpice și mondiale de aur. Este considerat unul dintre cei mai titrați antrenori din gimnstica mondială, nu doar din România. Al treilea candidat este deputat PSD și președinte al Federației Române de Rugby, sport neolimpic. (La Rio s-a introdus varianta în șapte a acestui sport.) Mai puțin știut, Alin Petrache este fiul lui Adrian Petrache, cel care, împreună cu Dorin Cocoș și Alexandru Bittner, formau o celebră troică mafiotă în timpul premierului Adrian Năstase.

Și fiindcă suntem în România, alegerile nu sunt câștigate de cei pentru care s-a cântat imnul României la nenumărate jocuri olimpice, ci de fostul rugbyst, devenit parlamentar PSD. Ba chiar la o diferență uriașă. N-a fost un secret, alegerile au fost manipulate de PSD și Victor Ponta, mergându-se până la amenințarea cu tăierea de fonduri pentru federațiile care nu-l votau pe Petrache. Așadar, cu ajutorul politicului, mai bine spus al PSD, olimpismul românesc primea o gravă lovitură. Chiar fatală cum se va vedea după puțin timp.

August 2016. După 12 zile de concurs, România a obținut la Jocurile Olimpice patru medalii (una aur, alta de argint și două bronz) și e foarte puțin probabil să mai cucerească altele. Nu mai vorbesc că „argintul” luat de tandemul Mergea – Tecău n-are nici cea mai mică legătură cu COSR, cu sportul din România, fiind doar meritul celor doi. Este de departe cel mai slab rezultat obținut de România la vreo întrecere olimpică. Ca fapt divers, o înotătoare din Ungaria a luat același număr de medalii precum întreaga delegație din România de aproape 100 de sportivi, cu mențiunea că trei sunt de aur. Și tot ca fapt divers, am ajuns până acolo încât s-a „închiriat” un sportiv cecen la proba de lupte libere, luptător refuzat de Rusia. Aici am ajuns, fiindcă Victor Ponta și PSD și-au pus un om în fruntea COSR, individ care, repet, n-avea nici cea mai mică treabă cu olimpismul.

Și fiindcă vorbim de un om pus de Ponta, din peisaj nu puteau lipsi furăciunile, acuzațiile de corupție. Fiindcă, pe lângă recolta penibilă de medalii, am „reușit” să ne facem iarăși de râsul întregii lumi prin echipamentul sportiv contrafăcut. Și dacă tot e vorba de Ponta, Alin Petrache este suspect de plagiat. Că doar n-o fi mai fraier decât „mentorul” său, pe care l-a și depășit, fiind acuzat de… triplu plagiat. Fiind fiul lui tata, numele lui Alin Petrache apărea și într-un scandal imobiliar pe când era președinte la FRR, legat de un teren de 5.000 de mp.

Una peste alta, prin Alin Petrache, Rio 2016 a devenit o nouă „măreață realizare” a lui Victor Ponta. Asta, după autostrăzile surpate, investițiile de 0 lei, atragerea fondurilor europene, taxe pe stâlpi sau… impozitarea bacșișului. (Culmea tupeului propagandei „pontiste”, pentru cei 0 lei intrați în România în 2016 pe baza proiectelor inexistente ale lui Ponta, vinovat este… Guvernul Cioloș.) Și dacă veni vorba de propagandă, observ că acum tace, e confuză. Niciun cuvânt despre dezastrul de la Rio. Dar cine știe, în curând poate vom vedea la RTV și Antena 3 că, de fapt, negrul e alb, iar eșecul a fost un imens succes. La românii îndobitociți se poate! La urma urmei, România e pe locul 45 în clasamentul pe medalii. Adică sunt mai multe țări în spatele nostru, decât în față. Ba dacă ne referim la Laos, Liban, Madagscar sau Malawi, România e chiar performantă. Precum Guvernul Ponta!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago