Categories: Ziaristu' de terasă

Antena 3 afecteaza grav sanatatea PNL. Inclusiv a PNL Timis

Un recent sondaj de opinie prezentat, culmea, chiar de Antena 3 relevă prăbușirea absolut dramatică a PNL în București. De fapt, în Capitală, liberalii nu se mai bat cu PSD, nici măcar cu USR-ul lui Nicușor Dan, fiind într-un picaj care-i poate aduce lângă ALDE și PMP. Cifrele referitoare la preferințele bucureștenilor pentru alegerile parlamentare sunt următoarele: PSD – 40%; USB-USR – 24%; PNL –16%; ALDE – 7%; PMP – 6%, restul formațiunilor, inclusiv noua „vedeta” PRU, fiind cotate sub 3%. Marius Pieleanu, directorul Avangarde, institutul care a realizat sondajul, a explicat că electoratul PNL pleacă masiv spre USR, lucru care s-ar întâmpla și la nivel național. Sociologul, de altfel invitat cvasi-perament la Antena 3, a precizat că USR va reuși cu certitudine să depășească pragul de 5% pentru a deveni partid parlamentar.

Ce n-a spus Pieleanu e motivul pentru care PNL pierde teren în fața USR, mai ales în capitală. Sau motivele. Or, unul dintre ele e clar ca bună ziua, nu trebuie să fii nici analist, nici Cristoiu ca să nu-l observi. De ceva timp, Organizația București este condusă de Cristian Bușoi, fost președinte al PNL Timiș, dar și fost deputat de Timiș. Acest Bușoi, altfel personaj cu carisma unui fund de autobuz, a ales ca, mai în fiecare seară, să se bată pe burtă cu Gâdea și alte „vedete” Antena 3. Pe bani sau nu nici că mai contează, Bușoi fiind unul dintre cei mai bogați politicieni. Altceva însă contează, și anume că prezențele sale prea dese la Antenă nu doar că nu fac bine PNL, dar îi fac mult rău. Și mă explic.

„Pitecantropul” care belește toată ziua ochii la Antena 3 nu va vota cu PNL, oricât s-ar da Bușoi pe lângă Gâdea. Chiar și dacă ar face șpagaturi alături de Badea. El, „antenistul” cu creierul bine spălat, știe câteva lucruri. Puține și fixe. Băsescu este rău, Iohannis este urmașul lui Băsescu și este poate chiar mai rău. Normal că și PNL, partidul lui Iohannis, este rău și nu poate fi votat. Nu mai vorbesc de Guvernul Cioloș, diabolic de-a dreptul și vândut străinilor, guvern susținut tot de PNL. Ce să mai spui de Justiție și DNA, care ar trebui desființate, fiindcă l-au băgat în pușcărie pe „Domnul Profesor Dan Voiculescu”, acest martir al neamului românesc? În plus, cine susține arestările DNA în Parlament? Evident, PNL! Să mai spun că la PNL este și Emil Boc, cel care a tăiat pensiile și salariile românilor? Prin urmare, nicio șansă ca fanii Antenei să meargă la vot pentru PNL. Atâta timp cât au la îndemână PSD și „limbricii” din jurul acestuia: ALDE, PRU etc.

„Deci doar nu face bine PNL prezența lui alde Bușoi la Antena 3. De unde și faptul că-i face rău?”, o să întrebați acum. Simplu. PNL se bate pe un electorat de dreapta care a fost dintotdeauna contra PSD. Un electorat care are și un segment mai radical, dacă pot să spun așa. Acel segment nu va vota niciodată un partid ai cărui lideri se lăfăie în studiourile Antena 3. Ori nu va merge la vot, ori caută un alt partid anti-PSD. Personalizat acum de USR-ul lui Nicușor Dan. Aceasta e explicația pe principiul vaselor comunicante pentru care PNL pierde din electorat pe seama USR. Totul, pe motiv de Antena 3. Și chiar nu-i nicio mare filozofie aici. E un lucru simplu care ar trebui să-l știe chiar și un insipid ca Bușoi.

Povestea nu se termină însă la București, ci ajunge și la Timișoara. Un alt personaj care stă seară de seară la gât cu Gâdea este Ben Oni Ardelean, senator liberal de Timiș. Acesta se și laudă pe contul personal de Facebook cu desele sale prezențe printre lingăii lui Felix. Și în Timișoara însă există acel segment de electorat de dreapta radical, căruia mai bine își taie mâna decât să voteze un amic al lui Gâdea. În aceste condiții, Marilen Pirtea și Nicolae Robu pot să se dea peste cap cât or vrea: acel electorat, care altfel ar vota cu PNL, tot nu se va duce să pună ștampila pe o listă pe care figurează numele lui Ardelean; momentan pe locul II la Camera Deputaților, după Pirtea.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago