Categories: Alte sporturi

Chester Williams, decorat oficial de Primaria Timisoara

La aproape trei ani de când CL Timișoara i-a decernat titlul de cetățean de onoare al orașului, Chester Williams și-a primit în mod oficial distincția. Fostul antrenor al RCM UVT Timișoara, de două ori campion al României cu această echipă, tocmai își dă licența la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității de Vest.

Sud-africanul Chester Williams a câștigat două titluri de campion al României, din postura de antrenor al RCM UVT Timișoara. În toamna lui 2013, CL Timișoara i-a decernat acestuia titlul de cetățean de onoare al orașului, distincție pe care cel supranumit „Perla Neagră” nu a primit-o în mod oficial decât marți, 13 septembrie. Chester Williams a venit la Timișoara pentru a-și da licența la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității de Vest, iar primarul Nicolae Robu i-a înmânat acestuia și distincția. „Este o onoare pentru mine să primesc acest titlu de la primarul orașului (…) Am mai spus, iubesc orașul, e un oraș minunat, cred că e inima României. Avem educație aici, avem o echipă de rugby, viața socială este minunată. Îmi voi aminti mereu de Timișoara, este un oraș care va face mereu parte din viața mea”, a spus Chester Williams, după ce a primit titlul de cetățean de onoare. Chester Williams a devenit antrenor al echipei de rugby RCM UVT în ianuarie 2012. A câștigat titlul chiar din primul an și a repetat performanța în sezonul viitor. Apoi a anunțat că pleacă de la Timișoara. Supranumit „Perla Neagră”, el a făcut parte din naționala de rugby a Africii de Sud, care, în 1995, a câștigat titlul mondial, învingând în finala selecționata Noii Zeelande. Williams este și unul dintre personajele și filmului „Invictus”, regizat de Clint Eastwood și al cărui subiect este modul în care finala Mondialului de rugby din 1995 a ajutat Africa de Sud să-și vindece rănile provocate de apartheid.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago