Categories: Ziaristu' de terasă

Concurs la misto. (Si) Alin Popoviciu a fost ofertat de Robu pentru scaunul de city manager

După plecarea lui Sorin Drăgoi la conducerea clubului ACS Poli Timișoara, scaunul de city manager din primărie a rămas vacant. Urmează să fie organizat un concurs în urma căruia cel mai „meritocrat” concurent va deveni al doilea city manager din istoria orașului. (Apropo de meritocrație, cât de peiorativ a ajuns acest termen, altfel lăudabil, de când este folosit de un înalt personaj al urbei.)

Așa cum deBanat a arătat, primarul Nicolae Robu a schimbat regulile concursului, astfel încât se pot înscrie oameni cu mai puține studii și fără experiență. Robu spune că a făcut acest gest pentru a permite mai multor tineri să participe la concurs, deși la fel de bine s-ar putea că e un arnajament pentru cineva fără experiență. În spatele acestui concurs se petrec însă lucruri interesante, cu mari conotații politice. Astfel, săptămâna trecută, în cadrul unei ședințe de partid a PNL Timiș, desfășurată la Gottlob, Nicolae Robu, de această dată în calitate de președinte al organizației, le-a spus celor prezenți că l-a ofertat pe deputatul Alin Popoviciu pentru… funcția de city manager. Exact, ați citit bine! În fața a zeci de martori, președintele Robu a uitat că… primarul Robu face concurs și i-a promis funcția lui Popoviciu, un liberal rămas la această oră fără coledzi. Nu discut despre faptul că, pe când nu erau colegi de partid, pentru Robu, Alin Popoviciu era și „nemernic”, și „nesimțit”, și „josnic”, și multe altele de acest gen.

În schimb, e cel puțin bizar că un președinte de partid promite unui coleg o funcție pentru care trebuie dat concurs. Culmea, la începutul lunii septembrie, în sediul PNL Timiș, și bodyguardul lui Robu, Ionuț Nasleu, spunea că primarul i-a propus funcția de city-manager, dar a refuzat-o, cu gândul la o funcție în guvern. Apropo de Nasleu, el n-a renunțat încă la BMW-ul primit de la o firmă (Danyflor) pe care primăria ar trebui s-o controleze mai mult. Culmea, Nasleu are atribuții chiar de control la primărie, ca să nu mai spun că Danyflor nu-i firmă de rent a car. Dacă un procuror ar fi curios de acest caz, ar fi extrem de interesant să verifice de la cine a cumpărat Danyflor-ul mașina în cauză. Fiindcă ar avea o mare surpriză.

Revenind la ofertarea lui Popoviciu, e încă o dovadă că, în primărie, concursurile de angajare se fac la mișto, câștigătorul fiind cunoscut dinainte. Sau mai există o ipoteză. Respectiv, președintele Robu n-a vorbit cu… primarul Robu despre angajarea lui Popoviciu. Fiindcă primarul Robu – nu-i așa? – organizează doar concursuri pe bază de meritocrație, iar carnetul de partid n-are nicio relevanță. Iat fetișcanele de la Tineretul PNL care au umplut instituția probabil c-au fost angajate pe șestache de președintele Robu pe când primarul Robu era plecat din țară. Am rămas însă dator cu deznodământul poveștii cu Popoviciu. Tot primarul Robu le-a spus liberalilor că deputatul a declinat oferta. În schimb, Robu și-a luat angajamentul de a-l susține pe Popoviciu pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. E interesant cum va face și acest lucru, atâta timp cât câștigarea alegerilor de către PNL pare acum de domeniul științifico-fantastic.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

O oră ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

3 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago