A murit spectacolul pe arena „Dan Paltinisanu”! Bucuria stelistilor si a samantarilor

Arena „Dan Păltinișanu” nu mai este scena celor mai frumoase spectacole din fotbalul românesc oferite de suporterii şi spectatorii Politehnicii Timişoara! Vremurile în care tribunele vuiau, iar spectatorii făceau valuri la fiecare joc al celor de la Poli Timişoara au apus demult.

Ultimii ani au arătat că susţinătorii echipei din Liga 1 sunt repetenţi când vine vorba despre spectacolul din tribune, motivul fiind legat de faptul că cei mai mulţi membri ai galeriei au ales să încurajeze Politehnica Timişoara, echipă ce evoluează acum în Liga 2. De atmosfera tristă de pe arena „Dan Păltinişanu” profită cei care până acum câţiva ani nu îndrăzneau nici măcar să schiţeze un zâmbet dacă echipa lor favorită, alta decât Poli, înscria un gol sau câştiga. Sămânţarii, spectatorii de rezultat şi steliştii au umplut arena „Dan Păltinişanu”? Este întrebarea pe care şi-o pun tot mai mulţi iubitori de fotbal care cunosc atmosfera electrizantă de acum câţiva ani din tribunele stadionului timişorean, după jocul cu Steaua Bucureşti.

Mucaliţii iubitori de fotbal din Banat şi-au dat cu părerea despre spectatorii prezenţi pe arena „Dan Păltinişanu” la ultimul joc susţinut de Poli Timişoara în faţa celor de la Steaua Bucureşti. Părerile sunt împărţite, dar majoritari sunt cei care spun că atmosfera de pe stadionul pe care Poli le punea la punct pe Celtic Glasgow, West Ham, Atletico Madrid, Real Madrid sau Șahtior Donetk nu mai este cea de odinioară. Aproximativ 15.000 de spectatori au asistat la jocul dintre Poli Timişoara şi Steaua Bucureşti, pierdut la limită (0-1) de timişoreni. În ciuda numărului ridicat de spectatori, atmosfera de pe stadion a fost dezolantă, spun mulţi spectatori sau suporteri care au asistat la jocurile dintre cele două echipe în urmă cu mai mulţi ani. „Nu credeam că voi asista cum fanii stelişti se vor bucura pe faţă, la tribuna oficială, după ce echipa lor va înscrie un gol sau la finalul unui joc câştigat în detrimentul lui Poli. E inacceptabil!”, a declarat un spectator al echipei timişorene la finalul jocului de duminică.

„Stadionul a fost plin de sămânţari şi de spectatori de rezultat. Ne facem de râs cu această atitudine pasivă a spectatorilor în astfel de jocuri. De suporteri nu mai amintesc, aceştia încurajează altă echipă”, spune un alt spectator supărat că atmosfera de pe arena „Dan Păltinişanu” în jocurile cu Steaua Bucureşti este tot mai tristă. Inclusiv fanii fostei echipe departamentale şi-au dat cu părerea despre atmosfera de duminică de pe „Dan Păltinişanu”. „Cred că am fost 10.000 de stelişti la jocul cu Poli Timişoara. Oare unde au dispărut suporterii timişoreni care făceau valuri acum câţiva ani?”, s-a întrebat un timişorean care ţine cu Steaua Bucureşti.

Inclusiv televiziunile de sport din România au analizat problema legată de spectatorii prezenţi pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Cei de la DIGI Sport, în special prin vocea lui Radu Naum, au întărit ideea că Steaua este un magnet pentru spectatorul român, inclusiv pentru susţinătorii bănăţeni, şi că mai este o reţetă de succes pentru echipele româneşti, printre care şi Poli Timişoara, de încasat bani frumoşi în urma biletelor vândute. Dacă în urmă cu mai mulţi ani Poli Timişoara conducea detaşat în topul spectatorilor din România, prezentul este dureros. Poli Timişoara are o medie de 3.300 de spectatori şi ocupă locul patru în clasamentul spectatorilor din Liga 1, după Steaua Bucureşti (9.900 de spectatori), FC Botoşani (4.625) şi CFR Cluj (3.600), conform site-ului www.liga1.ro.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago