Monitorizat de Liverpool sau Inter Milano, cel mai talentat junior de la Poli a ales Serie B

Pe bandă rulantă, aşa îşi pierde Poli Timişoara cei mai talentaţi juniori crescuţi în propria pepinieră. Motivele sunt diverse, dar toate au legătură cu amatorismul conducerii clubului, indiferent de cine a fost în frunte.

Clubul timişorean are unul dintre cele mai puternice centre de copii şi juniori din România, dar la echipa din Liga I nu ajunge niciun junior talentat. Dacă miercuri am arătat cum a fost pierdut Deian Sorescu, de această dată vom prezenta un nou caz în care Poli pierde un alt junior de 16 ani, considerat printre cei mai talentaţi fotbalişti români la categoria sa de vârstă. Este vorba despre Mihael Onişa, căpitanul primei reprezentative U16 şi titular incontestabil la Centrul de excelenţă tricolor 11 Timişoara, unde a fost lăsat să joace de Poli Timişoara. Mihael Onişa, un mijlocaş de picior stâng cu excelente calităţi tehnice, a părăsit de două săptămâni Timişoara, cu destinaţia Virtus Entella, echipă clasată pe locul 5 în Serie B din Italia. Acesta a fost remarcat de un impresar italian în timpul unui joc oficial. Chiar dacă a ajuns la o înţelegere cu echipa din eşalonul secund italian, Mihael Onişa este monitorizat în continuare de echipe puternice din Europa, printre acestea fiind Liverpool, Inter Milano sau Borusia Dortmund.

Mijlocaşul de 16 ani a fost cedat de Centrul de Excelenţă tricolor 11, echipă ce evoluează sub egida FRF, Poli Timişoara urmând să primească jumătate din suma transferului, dacă jucătorul va confirma. Cât a evoluat pentru Poli Timişoara, Mihael Onişa a fost antrenat de Cristian Contescu, Sorin Vlaicu sau Mircea Şchiopu. Chiar dacă Poli l-ar fi putut reţine pe talentatul junior la Centrul de copii şi juniori şi inclus în lotul echipei mari, conducerea clubului a decis să-l lase să evolueze pentru Centrul de Excelenţă. În situaţia lui Onişa s-au aflat mai mulţi juniori care au părăsit-o pe Poli cu destinaţia Centrului de Excelenţă, toţi făcând parte din generaţia juniorilor născuţi în anul 2000.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

16 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

17 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

17 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

18 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

19 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

20 de ore ago