Primarii PNL din Timiș și-au votat miercuri după-amiază, la Gottlob, favoriții pentru alegerile parlamentare. Petru Roman, din Deta, trimis în judecată pentru conflict de interese, a adunat cele mai multe voturi. Sursele noastre spun că primarii vor să ceară pentru el locul III de pe lista pentru Camera Deputaților.
Organizațiile de femei și de tineri, dar și primarii PNL vor avea câte un candidat pe listele de la alegerile parlamentare. Asta s-a stabilit în ședința CJEx de joi, 8 septembrie, a partidului. Primarii ar fi urmat, anunțase Nicolae Robu, să beneficieze de o derogare. „Primarii vor stabili, prin vot secret, dacă vor ca «susținutul» lor să fie unul dintre ei sau dacă doresc ca printre cei trei pe care îi transmit către BPJ să fie și ne-primari”, explica Robu. Teoretic, această variantă i-ar fi lăsat cale liberă spre o nouă candidatură lui Alin Popoviciu, preferat de primari și la alegerile locale. Conform lui Nicolae Robu, candidații susținuți de primari, tineri și femei vor avea pe liste alocate locul 2, la senat, respectiv 4 și 5, la camera inferioară.
Miercuri după-amiază, primarii PNL s-au întrunit pentru a-și alege candidatul preferat și, în ciuda speculațiilor anterioare, edilii au decis să voteze exclusiv în favoarea unuia dintre ei. Primul, în ordinea numărului de voturi adunate, a fost Petru „Pit” Roman, primarul din Deta, urmat de Ioan Sas, edilul din Pișchia. Ambii și-au depus anterior intenția de a candida la parlamentarele din toamnă. Interesant este, spun sursele noastre, că primarii vor acum să ceară, în CJEx, pentru Roman, locul al treilea de pe lista pentru Camera Deputaților. Aceasta va fi deschisă de rectorul UVT, Marilen Pirtea, iar pentru locul al doilea este favorit actualul senator Ben-Oni Ardelean. În luna mai 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara l-au trimis în judecată pe Petru Roman, care este acuzat de conflict de interese, după ce ar fi avizat plata a 50 de facturi către o societate la care era membru cooperator. „Inculpatul, în calitate de primar al oraşului Deta, în perioada 2008-2012, a avizat documentele justificative pentru plata a 50 de facturi de achiziţie, în valoare de 27.029,07 lei, din totalul celor 100 facturi achitate din bugetul Primăriei Oraşului Deta către o societate în cadrul căreia inculpatul deţine calitatea de membru cooperator”, se arăta în comunicatul Parchetului.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…