Primaria cere oficial stadionul de la CJ Timis! Transferul s-ar putea face in anumite conditii

E oficial: Consiliul Local Timișoara cere, de la Consiliul Județean Timiș, drept de administrare asupra stadionului „Dan Păltinișanu”! Asta au votat, vineri, aleșii locali. Mingea se află acum la CJ, însă președintele Sorin Grindeanu spune că totul se va putea face numai dacă există 100% acoperire legală. CJ caută momentan pe cineva interesat să închirieze arena.

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, primarul Nicolae Robu a trimis către CJ o scrisoare în care propunea ca municipalitatea să preia în administrare stadionul „Dan Păltinișanu”. În plenul de vineri, 9 august, propunerea a devenit hotărârea de consiliu local în toată regula. „Se solicită CJ Timiș aprobarea acordării dreptului de administrare asupra Stadionului «Dan Păltinișanu» (…) de către Consiliul Local Timișoara”, se precizează în proiectul votat. Expunerea de motive arată că, oricum, CL folosește, „prin intermediul secției de rugby a SCM Timișoara, Stadionul «Dan Păltinișanu» la diferite evenimente sportive interne și internaționale (…) Sport Club Municipal are în strategie preluarea centrului de fotbal de copii și juniori și cooptarea unor ramuri sportive al căror specific de activitate presupune folosirea stadionului. CL Timișoara (…) îl va pune la dispoziție, în condițiile legii, tuturor structurilor sportive din Timișoara și din județ, pentru desfășurarea de acțiuni și evenimente”.

CJ Timiș a scos la închiriat Stadionul „Dan Păltinișanu”, după ce, la începutul lunii august, a expirat contractul de folosință gratuită a arenei, încheiat, în 2012, cu Asociația Club Sportiv Poli Timișoara. Noul contract ar urma să fie încheiat pe doi ani. Prețul de pornire inițial era de 25.000 lei / lună, fără TVA, dar, în luna iulie, consilierii județeni au votat scăderea tarifului, la 20.000 lei / lună, fără TVA. Nu s-a prezentat niciun ofertant, astfel că, în prezent, arena poate fi închiriată per eveniment, la prețul de cel mult 7.200 lei pentru un meci. Președintele CJ, Sorin Grindeanu, spune că este deschis la orice propunere din partea primăriei. Cu unele condiții. „Trebuie să vedem ce înseamnă un astfel de transfer, din punct de vedere financiar-contabil. Nu este vorba despre o proprietate personală a lui Sorin Grindeanu, care se transferă în proprietatea personală a lui Nicolae Robu. Nu exclud nicio posibilitate. După emiterea acestei hotărâri de consiliu local, voi face un grup de lucru oficial, la CJ, pentru clarificări legate de transferul de patrimoniu, de personal… Intenția noastră este ca acest stadion să fie folosit de structurile sportive, nu să avem un stadion și ne uităm la el. Vreau să fim acoperiți din toate punctele de vedere”, a declarat, pentru deBanat.ro, Grindeanu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago