Categories: Primăria Timişoara

Restrictiile pentru biciclisti din centrul Timisoarei ar trebui ridicate! Un consilier local sustine ca sunt ilegale

Comisia de Circulație nu le poate interzice bicicliștilor să traverseze centrul Timișoarei, pentru că o astfel de decizie nu poate fi luată decât de plenul CL. Consilierul local Ion-Ardeal Ieremia l-a interpelat pe primarul Nicolae Robu pe această temă și are și două propuneri prin care situația poate fi reglementată.

În septembrie 2015, Primăria Timișoara a interzis total accesul bicicletelor în zona Cetate. Comisia de Circulație a PMT a decis că accesul va fi permis exclusiv pietonilor, atât în Piața Victoriei și strada Alba Iulia, cât și în toată zona recent reabilitată cele 10 străzi și patru piețe. „Măsura a fost luată ca urmare a nenumărate semnalări din partea pietonilor – de departe majoritari! – că nu se pot plimba niciunde relaxaţi în oraşul nostru, că (…) mulţi au fost loviţi sau cel puţin speriaţi – cât pe ce să fie loviţi- de biciclete şi diverse alte vehicule, ei sau, uneori, copiii lor”, explica primarul Nicolae Robu. Între timp, restricția a fost ridicată parțial, fiind permisă circulația mixtă pietoni-bicicliști pe străzile E. Ungureanu, A. Pacha, Radu Negru, E. Carusso, Victor Vlad Delamarina, Gheorghe Lazăr, de la intersecția cu str. E. Ungureanu spre Piața Unirii, Lucian Blaga, J. Bolyai, Dimitrie Cantemir și Palanca.

Lucrurile s-ar putea schimba însă. Consilierul local Ion-Ardeal Ieremia (PSD) i-a adresat o interpelare primarului Nicolae Robu, spunând că o astfel de decizie referitoare la interzicerea pedalatului nu poate fi luată exclusiv de Comisia de Circulație a PMT, fără acordul plenului CL. „Comisia de Circulație a PMT nu este abilitată să introducă restricții, aceasta fiind prerogativa CL al Municipiului Timișoara. Vă rog să constatați că decizia Comisiei de Circulației din data de 3.09.2015 încalcă principiul subordonării față de actele de nivel superior (…) și să dispuneți anularea ei”, se precizează în interpelarea lui Ieremia. „La cum se circulă astăzi prin Timișoara, cred că ridicarea interdicției aplicate bicicliștilor nu are cum să facă rău. Propun să discutăm în plenul CL și am două variante care cred că ar fi potrivite. Una se referă ridicarea interdicției de pe toate străzile pietonale din centrul Timișoarei, dar menținerea ei în piețele Victoriei, Unirii și Libertății. Cealaltă presupune ridicarea interdicției peste tot în centrul istoric, dar limitarea vitezei la 5 km/h. Oricum ar fi, o astfel de decizie trebuie discutată în plenul CL, nu în Comisia de Circulație”, spune consilierul local.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

13 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

17 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

20 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

20 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

22 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

23 de ore ago