Categories: PartideUltima ora

Se ascut sabiile in PNL Timis. Groza: „Nu renuntam la locul III pentru Petru Roman”

Primarii PNL din Timiș se ridică din nou împotriva președintelui Nicolae Robu. Ei nu sunt de acord cu oamenii puși de Robu pe liste și solicită vot în partid. Edilii vor locul III la Camera Deputaților pentru Petru Roman din Deta și îl trimit pe protejatul lui Robu, Marian Vasile, pe locul V, ca să „împingă lista în sus”. Un lucru pare cert: Alin Popoviciu e scos din orice schemă. UPDATE: Nicolae Robu nu comentează.

Situația nu este nici pe departe sub control în PNL Timiș, așa cum dă asigurări președintele Nicolae Robu. Din contră, se anunță zile extrem de interesante în perioada următoare. Robu a stabilit de unul singur care sunt primele trei poziții pe lista de la Camera Deputaților (Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean, Marian Vasile), respectiv primul loc la Senat: Vasile Blaga. Pentru celelalte locuri, a inventat un bizar mecanism prin care primarii PNL, Organizația de Tineret, respectiv Organizația de Femei să-și aleagă candidați. Miercuri, la Gotlob, a fost ziua în care primarii și-au ales reprezentantul/reprezentanții pe listă. Primarul Detei, Petru Roman, a primit 18 voturi, iar cel din Pișchia, Ioan Sas – 11. Cu această ocazie a ieșit total din schemă deputatul Alin Popoviciu, care se bizuia chiar pe votul edililor. Acest lucru a fost confirmat chiar de primarul de Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, secretar general al PNL Timiș. „Eu am propus ca să votăm doar candidați din rândul primarilor. S-a supus la vot, iar 25 dintr-un total de 30 au fost de acord. Colegii mei au înțeles că au făcut o mare greșeală la alegerile locale când l-au susținut pe Alin Popoviciu. O fi ajutat el pe unii primari, dar lumea îl respinge. Și cei mai mulți au înțeles acest lucru”, ne-a declarat Groza.

El l-a contrazis însă și pe Robu în privința locurilor deja stabilite. „Poate ne cred proști, dar nu suntem. Eu nici măcar n-am știut de propunerile lui. Cum să ne batem cu Organizația de Femei și cea de Tineret pentru locuri mai degrabă neeligibile? Am spus și la ședință. Nu discut nimic de Vasile Blaga, este totuși președintele partidului. În rest ar trebui toate locurile votate în organizație”, a continuat Groza. În condițiile în care Robu a spus că PNL Timiș are eligibile două locuri de senator și patru, chiar cinci de deputați, Groza a avut o propunere chiar în sală. „Da, am spus că dl Ardelean să meargă locul II la Senat, dacă tot e așa eligibil, iar el este totuși senator. Apoi, oamenii cu mare imagine, cum îi descrie dl Robu, ca Marian Vasile, să fie pe locul V la Cameră. Să împingă lista în sus, dacă sunt așa de buni”, a propus Groza. De altfel, primarii au cerut ințial pentru ei locurile II și III la Camera Deputaților, dar ulterior au renunțat la această pretenție. „Era totuși prea mult. Acum vrem locurile III și IV pentru Petru Roman și Ioan Sas. Asta e solicitarea noastră oficială. În niciun caz nu vom renunța la locul III pentru Pit (Petru Roman – n.r.). Primarii duc greul alegerilor și trebuie să avem cel puțin un reprezentant. Altfel, eu nu pot garanta pentru implicarea lor în campania electorală”, a încheiat Groza.

UPDATE: Contactat de deBanat.ro, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a declarat că preferă să nu comenteze declarațiile lui Dănuț Groza. „Chiar nu vreau să discut despre acest lucru. Nu comentez”, a spus Robu.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago