Categories: Invatamant

Sunt bani pentru noul camin al UVT, dar nu se stie daca firma constructoare va lucra efectiv

Universitatea de Vest are toţi banii necesari în acest an pentru a înainta cu construcţia la viitorul cămin pe care îl ridică în Complexul Studenţesc, lângă sediul regional al BRD, dar nu ştie dacă… va avea cine să îi cheltuie. Marele pericol este că aceşti bani să nu fie pierduţi, aceasta dacă nu vor fi cheltuiţi până la finalul anului.

Deşi a primit nouă milioane de lei de la buget şi mai are alte șase din surse proprii, Universitatea de Vest se află în situaţia inedită de a nu putea cheltui pentru a plăti constructorul tocmit pentru lucrare. Motivul e destul de simplu: respectiva firmă, Maratti, a intrat în insolvenţă şi lucrul cu aceasta e dificil. Totuşi, rectorul Marilen Pirtea spune că există un administrator special care îşi face treaba. „Pentru noi nu există niciun impediment, putem să plătim orice lucrare se realizează, avem banii necesari. Au venit banii de la guvern, avem şi banii universităţii, deci cu finanţarea nu există probleme. Suntem în situaţia ciudată în care noi dispunem de fonduri, dar nu se lucrează”, a declarat Pirtea. Mai mult, spune rectorul UVT, administratorul poate decide subcontractarea unei părţi a lucrării, special pentru a se putea construi. Conform lui Pirtea, construcţia a decurs mai dificil din cauza pânzei freatice. Până acum s-a lucrat la fundaţie şi subsol şi s-a descoperit că acolo nivelul apei era mult mai sus decât se estimase iniţial. Odată ce se va începe realizarea de lucrări peste nivelul zero al solului investiţia ar trebui să decurgă mai uşor. Noul cămin studenţesc al UVT are prevăzute în proiect 670 de camere cu două şi trei paturi, cu baie şi bucătărie proprie. La demisol va fi realizată o parcare cu 50 de locuri, iar la parter vor fi şi numeroase spații comerciale.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago