Categories: Politicieni

Vasile Blaga a ajuns din nou la DNA! Surse: E chemat ca suspect!

Copreședintele PNL Vasile Blaga s-a prezentat miercuri dimineață la DNA Ploiești. Conform unor surse judiciare, el a fost chemat pentru a fi audiat în calitate de suspect într-un dosar de corupție. Blaga, care deschide lista pentru Senat a PNL Timiș, a mai fost chemat la DNA, dar ca martor.


Surse judiciare citate de HotNews.ro au declarat că ar fi vorba de luare de mită la acordarea unui contract. Vasile Blaga a mai fost citat la DNA, dar în calitate de martor. Ultima dată, copreședintele PNL a fost audiat pe 19 septembrie, la sediul central al DNA, în calitate de martor într-un dosar care viza un accident în care a fost implicată mașina sa, condusă de chestorul Liviu Pop, la vremea respectivă șef al IPJ Bihor. Blaga a fost ministru de Interne în perioada decembrie 2009 – septembrie 2010, când a demisionat în urma unui protest organizat de polițiști care și-au aruncat caschetele în fata Palatului Cotroceni. Din noiembrie 2011 până în iulie 2012 a fost președintele Senatului. Din iunie 2012 până în noiembrie 2014 a fost președintele fostului PDL. În urma fuziunii cu PNL, a devenit copreședinte al acestei formațiuni politice, alături de Alina Gorghiu.

Vasile Blaga este senator de Timiș și, așa cum s-a stabilit în BPJ al PNL Timiș, chiar marți seară, va deschide lista partidului pentru Camera superioară la alegerile din 11 decembrie. Lucrurile ar putea deveni însă complicate, dacă în cazul său va începe oficial urmărirea penală. „Pe listele PNL nu se vor regăsi persoane condamnate, nici definitiv, nici în primă instanță, și nici persoane care sunt acuzate de fapte de corupție și asupra cărora planează suspiciuni generate de un demers al parchetului”, a declarat, la începutul săptămânii, celălalt copreședinte al PNL, Alina Gorghiu. La intrarea la DNA Ploiești, înainte să meargă la audieri, Vasile Blaga a refuzat să răspundă la întrebarea dacă ia în considerare demisia din fruntea PNL.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago