Categories: Invatamant

Vrei sa inveti in strainatate? Hai la World Education Fair

Dacă vreți să învățați în străinătate, veți putea analiza, chiar la Timișoara, ofertele mai multor universităţi internaţionale. O serie de instituții de învățământ din întreaga lume își vor prezenta vineri, 23 septembrie, oferta către tinerii care vor să studieze în străinătate, la cel mai important târg educațional din România.

World Education Fair (WEF) are loc la Hotel Continental, între orele 11 și 16. Tinerii interesați de studii universitare, master și MBA în străinătate se vor întâlni la WEF cu universităţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, Germania, Italia și SUA. O bună parte din instituțiile prezente la WEF vin din Marea Britanie, acolo unde anual pleacă peste 5.000 de elevi și studenți români. Sistemul de învațământ din România pare pentru mulți în derivă, însă o serie de universități din Marea Britanie, Olanda sau Danemarca încep să accepte studenți români doar cu engleza de la bacalaureat, fără alte teste mult mai titrate. Viitorii liceeni şi părinţii lor vor putea participa gratuit la workshop-uri şi prezentări susținute de instituțiile de învățământ din străinătate. Topul țărilor în care tinerii români au ales să plece pentru a-și face studiile liceale include Marea Britanie, Elveția și Germania.

La târgul de la Timișoara vor fi prezentate și programe de tabere în străinătate. Destinațiile acestora includ peste 15 țări din Europa, dar și țări mai îndepărtate, precum China, Japonia, Australia, Noua Zeelandă, Canada, SUA, Maroc sau America Latină. Cei interesați de burse de studii și împrumuturi studențești vor găsi la WEF toate informațiile necesare. În plus, se vor putea înscrie la cursuri pentru examenele IELTS și TOEFL. „La World Education Fair, prin conceptul de Educație 360 de grade, ne propunem să aducem an de an toate instituțiile de învățământ care au ceva de oferit unui public din ce în ce mai pretențios și mai avizat în ceea ce privește așteptările educaționale. Studiile internaționale cuprind posibilități pentru toate categoriile de vârstă. Avem o paletă largă de oportunități educaționale adresându-ne atât părinților cu copii în vârstă chiar și de 5 ani, viitorilor studenți, dar și celor care vor să-și completeze studiile universitare”, a explicat Ana Maria Papp, Manager Departament Universități în Străinătate, IntegralEdu.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

10 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

10 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

11 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

12 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

15 ore ago