Centura Timisoarei a fost inclusa pe o lista a proiectelor aflate in atentia Companiei de Drumuri

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat proiectele pe care le va realiza, cu prioritate, în perioada următoare. Pe lista întocmită în funcţie de proaspăt adoptatul Master Plan General în Transporturi nu se află prea multe proiecte bănăţene. Cel mai important pentru comunitatea timişoreană, dar nu numai, este continuarea lucrărilor la centura de ocolire a Timişoarei. Acest proiect a fost inclus între cele aflate în atenţia CNAIR, alături de numeroase alte century asemănătoare, dar cu perioadă de realizare între anii 2014 – 2020. Deci fără a se şti clar când
Singurul proiect din zonă care a fost pus pe lista prezentată oficial de cei de la Drumuri şi fiind şi sigur, este cel al autostrăzii Lugoj – Deva, pe primul loc fiind continuarea lucrărilor la loturile deja aflat în lucru, care vor trebui finalizate. Despre centuri de ocolire se vorbeşte în cu totul alte localităţi, dar nu şi la Timişoara: Ştei, Beiuş, Aleşd, Tecuci, Bacău, Satu Mare, Târgu Mureş, Mihăileşti, Râmnicu Vâlcea, Giurgiu, Vaslui, Sfântu Gheorghe, Bârlad sau Zalău. „Acum, după aprobarea de către Guvern a Masterplanului General de Transport, acesta devine pentru noi lege şi, respectarea acestuia se va reflecta în implementarea tuturor proiectelor. Lucrul cel mai important este să finalizăm proiectele începute şi, mai ales, să pregătim foarte bine proiectele viitoare. Am avut mult de lucru la obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor, însă am reuşit să deblocăm proiecte importante. Aşa cum am mai spus, un proiect bine început este pe jumătate realizat. Ştiu că tema studiilor de fezabilitate este mult discutată dar, sunt câteva lucruri pe care trebuie neapărat să le clarificăm. Ca să fie bine făcut, un Studiu de Fezabilitate are nevoie în proporţie de 80 – 90 % de studii în teren, se fac sute de foraje, cercetări arheologice. Toate acestea se fac de către oameni bine pregătiţi. Un Studiu de Fezabilitate nu se face din birou. Un Studiu de Fezabilitate cercetează şi analizează, prospectează, şi în final dă soluţii. Proiectul porneşte de la Studiul de Fezabilitate, în urma căruia rezultă fezabilitatea investiţiei”, a declarat Cătălin Homor, director general CNAIR SA.
Tot pe lista CNAIR se mai află şi pregătirea construcţiei de autostrăzi, dar pe perioada 2020 – 2030, şi autostrada Lugoj – Craiova. Despre o autostradă spre Belgrad, de la Timişoara, nu se spune nimic, chiar dacă Uniunea Europeană a aprobat deja alocarea a câteva milioane de euro pentru această iniţiativă în domeniul infrastructurii.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Simonis și Fritz s-au pus de acord. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum debanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

31 de minute ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

O oră ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

3 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

5 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

5 ore ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

5 ore ago