Doi pentru un city manager la Primaria Timisoara: Kristof si Serdean

Numai doi candidați s-au înscris la concursul pentru postul de administrator public al Timișoara, deși condițiile nu sunt deloc drastice. Unul dintre ei este Robert Kristof, actual consilier local PNL, iar celălalt, Lucian Mugur Serdean, contestatar recunoscut al primarului Nicolae Robu.

Postul de city manager al Timișoarei este liber din luna august, după ce Sorin Drăgoi și-a dat demisia și a plecat să fie președinte la ACS Poli. Câteva săptămâni mai târziu, consilierii locali au modificat condițiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul administrator public al orașului. Conform unei hotărâri de consiliu local din 2013, candidații ar fi trebuit să aibă studii superioare, specializări sau doctorat, experiență de 10 ani în specialitatea studiilor și 5 ani în funcție de conducere. Acum, după schimbările votate în plen, candidatul la city manager trebuie să aibă studii superioare și să știe două limbi străine. Primăria Timișoara a scos la concurs postul, iar până în 21 octombrie cei interesați au putut depune dosare de înscriere. În ciuda faptului că acum condițiile nu sunt deloc restrictive, concursul nu pare să fi prezentat un mare interes în rândul timișorenilor. Doar doi candidați s-au înscris la concurs.

Lucian Mugur Serdean, de formație medic dentist, dar și pictor de vedete, conform tabloidelor, a publicat deja pe Facebook mai multe „cartoane” prin care anunță ce vrea să facă dacă ajunge city manager. Printre acestea, „eliminarea totală a hoților de buzunare din mijloacele de transport în comun și din oraș”, „scăderea infracționalității de orice fel”, trecerea la facturarea individuală de către regiile și societățile primăriei, dar înființarea unor muzee: al lui Popa’s, al Revoluției, al aviației, al vinului și al berii sau al culturii evreiești. Serdean este unul dintre contestatarii cei mai vehemenți ai primarului Nicolae Robu. Anul acesta, chiar de ziua edilului, alături de un alt timișorean, a afișat, pe podul Tinereții, un banner pe care scria „La mulţi ani, mult iubite şi stimate tovarăş, Nicolae Robu, ctitor de oraş, erou între eroii neamului”. Bannerul a fost dat jos de polițiștii locali, iar Serdean a acuzat abuzuri. Al doilea candidat este, așa cum se zvonea de ceva vreme, Robert Kristof. În vârstă de 25 de ani, acesta este, în prezent, consilier local din partea PNL și este unul dintre apropiații lui Robu. De altfel, Kristof a intrat în atenția publicului după ce, la 24 de ani, a devenit consilier personal al edilului. Înainte, el a fost director al Incuboxx, centrul IT&C al Primăriei Timișoara. „Da, m-am înscris la acest concurs”, a confirmat Kristof. El este doctorand la Politehnică

Proba scrisă a concursului va avea loc pe 27 octombrie, iar interviul este programat pe 3 noiembrie. Cu ce se va ocupa viitorul administrator public al Timișoarei vom afla pe parcurs. Atribuțiile acestuia sunt delegate direct de primar. „Legiuitorul a dat primarului aceste prerogative. Prin urmare, în funcție de ocupantul postului, vor veni și atribuțiile. Voi putea să văd din mers ce atribuții îi voi da, n-o să vin de la început să dau totul. Așa am procedat și anterior, cu Sorin Drăgoi”, a explicat Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

7 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago