Categories: Ziaristu' de terasă

Dulce ca mierea este banul public. Chiar si pentru ASU Poli

ASU Poli va primi de la Consiliul Județean pentru ultimele meciuri din acest an suma de 530.000 de lei sau, dacă vreți, 117.000 de euro. Ca unul care am scris de nenumărate ori că sportul românesc și, implicit, cel timișorean va intra în colaps fără o susținere financiară inclusiv din partea autorităților locale, cred că acest demers este de salutat. Dar… fiindcă există aici un mare, ba chiar două, trebuie spuse.

În primul rând, nu știu de ce această consistentă mână de ajutor financiar s-a făcut pe șestache. Mă rog, nu spun clandestin, fiindcă, dacă te pui să cauți, după puțină strădanie, găsești ce-ți trebuie pe situl CJ. Dar a fost un fel tăcere adâncă în jurul acestei finanțări. Știți, cum e cu Masoneria: e discretă, nu secretă. Or, președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, putea să iasă în public și cu mare fală trebuia să anunțe că, în vreme de restriște, el este salvatorul fotbalului timișorean prin acest ajutor acordat echipei aflate pe ultimele locuri în Liga a II-a. Curios, n-a făcut-o. Dar ce să vezi? Imediat după publicarea articolului privind finanțarea în deBanat, băieții de la ASU Poli s-au arătat foarte iritați. Nu fiindcă știrea nu ar fi reală, ci fiindcă s-a făcut publică. Păi cum vine asta? Nu vă place nici transparența? Nu vă place să se știe unde merge banul public? Nu vreți să-i mulțumiți public lui Sorin Grindeanu și PSD-ului iubit?

Ei bine, aici e altceva. Ani la rândul, am auzit de la cei de la ASU că echipele care primesc bani publici sunt de mare căcat. Iar ei, neprihăniții, imaculații, frumoșii nebuni, „băieții în ghete” niciodată, dar chiar niciodată nu se vor dedulci cu banul public. Iată că, la prima ocazie, au și mers cu jalba în proțap la CJ pentru bani. Adică banul public e amar când merge în altă parte, dar când vine la noi e al naibii de dulce. Păi vorbim de ipocrizie în politică, dar băieții ăștia „nepătați” îi depășesc chiar și pe cei mai nesimțiți dintre politicieni. Și încă ceva. Sunt tare curios ce părere are și avocatul Carmen Obârșan de această finanțare, știut fiind faptul că doamna în cauză este o neostoită luptătoare împotriva alocării de bani publici activității sportive. Sau dacă banul public e dat de PSD e bine, e totul OK?

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago