Patinoarul artificial din Parcul Copiilor a fost inaugurat oficial marți, pe o ploaie măruntă. Dacă vreți să lunecați pe „gheață” trebuie să vă aduceți patinele de acasă și să respectați regulile casei. Patinoarul va fi deschis tot timpul anului și, spune primarul Nicolae Robu, ar putea fi construite și altele, în diverse cartiere.
În octombrie 2015, consilierii locali au aprobat banii pentru construirea unui patinoar artificial, dar investiția a fost făcută abia în acest an, și încă foarte greu. Licitația a fost câștigată în februarie, la un preț de 532.000 lei, de către SC Zitico SRL. Acesta viza un patinoar de 670 metri pătrați, amplasat în Parcul Copiilor, în zona în care s-a aflat caruselul. Lucrările au început foarte târziu, dar, de acum, Timișoara are primul patinoar sintetic. Acesta a fost inaugurat marți, cu mai mulți copii de la Generală 30 care au alunecat încântați pe „gheața” pusă la dispoziție de municipalitate. „Este un obiectiv pe care l-am dorit foarte mult. Am avut multiple solicitări de la copii, să le facem un patinoar. În sfârșit l-am putut realiza și l-am realizat într-o tehnologie modernă, astfel încât el va funcționa pe tot parcursul anului. Tehnologia este una bazată pe un plastic special. Se va putea patina în bune condiții, pentru că alunecarea este la 90% din alunecarea de pe gheața cea mai bună (…) Pe acest patinoar se alunecă chiar mai bine decât pe unul de gheață efectivă, după un anumit timp de folosință”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Patinatorii vor fi trebui să-și aducă patinele de acasă și să respecte regulamentul.
Ei nu vor avea voie să se miște într-o manieră care poate pune în pericol securitatea celorlalţi patinatori și să care pe umeri sau în brațe copii sau aparate foto. De asemenea, sunt interzise accesul în stare de ebrietate, mâncatul și fumatul. Pe patinoar nu au voie simultan mai mult de 100 de persoane, o serie având durata de o oră. „Nu am avut în vedere să închiriem patine, acum ne bazăm pe faptul că fiecare utilizator, copil sau adult, va veni cu propriile patine. În timp vom analiza dacă este oportun să avem și un centru de închiriere”, mai spune primarul Robu. Patinoarul va fi deschis iarna între orele 12 și 18, iar vara, între 14 și 20. Teoretic, accesul patinatorilor va fi interzis doar în condiții de ploaie torențială, pentru că apa poate afecta soluția cu care este tratată suprafața de alunecare. „Prioritate au copiii, vom vedea dacă va fi cazul să restricționăm pe ore accesul adulților. Cu cât este mai uzat, în timp, se alunecă mai bine. În timpul zilei trebuie să înlăturăm impuritățile și, din timp în timp, îl închidem o oră pentru curățare”, mai declarat edilul. Municipalitatea ar putea construi și alte patinoare similare, dar o decizie va fi luată abia după ce se va vedea cât de utilă este investiția din Parcul Copiilor.
Invalid Displayed Gallery
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…