Categories: Social

Hotii de buzunare „lucreaza”, autoritatile discuta

Timișorenii care merg cu mijloacele de transport în comun știu că orice călătorie poate aduce cu ea minusuri în buzunare și poșete. Asta, din cauza bandelor de hoți de buzunare ieșite „la muncă”. Între timp, polițiștii locali, polițiștii naționali, jandarmii și reprezentanții RATT continuă să discute.

În luna aprilie, un timișorean sătul să vadă aceiași hoți de buzunare făcându-și de cap nestingheriți prin mijloacele de transport în comun a organizat un protest public în Piața 700. Câteva zile mai târziu, Poliția Locală a anunțat că opt agenți vor patrula în autobuze troleibuze și tramvaie, pentru a atenționa călătorii asupra potențialilor hoți de buzunare! „Polițiștii locali vor atenționa călătorii cu privire la persoanele suspecte de comiterea infracțiunii de furt care urcă în tramvaie, troleibuze sau autobuze atunci când constată că acestea se află în mijloacele de transport sau când sunt observate în stațiile RATT”, anunțau reprezentanții instituției de pe strada Lorena. Cei opt urma să facă ture în fiecare prin cele aproximativ 120 de mijloace de transport în comun scoase pe traseu de RATT.

Hoții de buzunare sunt bine mersi în continuare, chiar dacă sunt prinși sunt lăsați liberi aproape imediat, iar autoritățile continuă să… discute. „Direcția Poliția Locală Timișoara a organizat o întâlnire a tuturor instituțiilor implicate (…) În urma dezbaterilor s-a stabilit organizarea de acțiuni comune, punctuale, acordarea de sprijin reprezentanților RATT ori de câte ori se solicită și situația o impune și necesitatea colaborării atât pe linia prevenirii cât și a surprinderii persoanelor care atentează la bunurile cetățenilor în mijloacele de transport în comun. Astfel de întâlniri vor fi organizate periodic”, au transmis, marți, polițiștii locali. La întâlnire au participat șefii Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, reprezentanți ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod”, conducerea Poliției Timișoara și șefii secțiilor de poliție, dar și reprezentantul departamentului de controlori al RATT, precum și controlorii din această structură. Eficiența acestor întâlniri rămâne încă să fie dovedită, dar, dacă aveți de făcut vreo reclamație, puteți suna la numerele de telefon 0256-968 sau 0256-246.112.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

O oră ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

16 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

18 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

19 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

20 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago