Categories: Primăria Timişoara

Robu, despre vizita la Munchen: Am primit felicitari si aplauze pentru campusul sportiv

Primarul Timișoarei se declară mulțumit de vizita-fulger pe care a făcut-o la München. El a prezentat la un târg de investiții proiectul campusului sportiv pe care le-ar vrea construit în zona stadionului „Dan Păltinișanu”.

În vara lui 2015, primarul Nicolae Robu a prezentat o machetă a unui viitor campus sportiv, care ar urma să fie construit în zona actualului stadion „Dan Păltinișanu”. Noua amenajare, care va presupune și desființarea cluburilor care funcționează în prezent în zonă, ar trebui să includă un stadion de 42.000 de locuri, un bazin olimpic și o sală polivalentă de 15.000 de locuri. Macheta prezentată de Robu, realizată de echipa care lucrează la PUG-ul Timișoarei, a fost prezentată unor arhitecți germani, implicați, printre altele, în proiectul Allianz Arena, care i-au adus făcut unele modificări. Marți, primarul Timișoara a anunțat că merge la München, pentru a prezenta ideea campusului la un important târg de proprietăți și investiții. „Acolo se prezintă proiecte de mari obiectve. În opinia lor, acest proiect al nostru s-ar preta la așa ceva, ei afirmând că așa se lucrează în Germania și în alte țări: se prezintă proiectele și acolo vin investitori potențial (…) În acest caz, evident că s-ar proceda la un parteneriat, în cadrul căruia, în principiu, se dă în administrare obiectivul realizat din bani privați și un număr de ani se administează acea investiție în regim privat, să se amortizeze”, explica edilul.

Vizita la München a fost un succes, spune Robu. „Real Messe este un târg cu o participare extrem de selectă, exclusivistă, după cum o afirmă organizatorii înșiși. Am vizitat o mulțime de standuri, unele de țări, altele de orașe. Prezența mea a avut însă ca scop principal, pe de o parte, promovarea Timișoarei ca oraș potrivit pentru investiții, în general, mai ales acum, după ce a dobândit calitatea de viitoare Capitală Europeană a Culturii 2021, iar pe de altă parte, promovarea proiectului intitulat «Sports & Congress Park». Pot spune cu satisfacție că atât prezentarea generală a orașului, cât și prezentarea megaproiectului s-au bucurat de succes, după cum au arătat-o aplauzele și felicitările primite, respectiv discuțiile avute ulterior”, ne-a declarat primarul Timișoarei. În ceea ce privește găsirea unor potențiali investitori, vizita la München a fost doar primul pas. „Rămân încrezător că vom reuși să găsim și finanțatori. Am făcut primul demers concret, intrarea în rândul asumatorilor de mari proiecte deschizându-ne largi perspective în acest sens”, mai spune Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

16 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

19 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

19 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

20 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

20 de ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

20 de ore ago