Robu nu mai are solutii pentru Poli! Apel disperat catre oamenii de afaceri

Cu o urgență de 100.000 de euro pe care trebuie să-i plătească într-o lună și datorii la stat, ACS Poli ar putea fi din nou depunctată. De unde vor veni banii e greu de spus și nici măcar primarul Nicolae Robu nu mai debordează de optimism. În schimb, edilul aruncă din nou săgeți spre mediul de afaceri local.
ACS Poli a reușit să scape de minusul de 14 puncte cu care a început Liga I, echipa joacă, dar lucrurile nu sunt deloc roz. La orizont planează, sumbru, o nouă depunctare, care depinde de plata a nu mai puțin de 100.000 de euro până la 30 noiembrie. Bani nu sunt, iar primarul Nicolae Robu spune că oamenii de afaceri din Timișoara nu sunt deloc interesați să investească în ceva pentru comunitate. „Până în prezent, comunitatea noastră timișoreană, mă refer la mediul de afaceri în primul rând, nu s-a implicat, așa cum nu se implică nici în alte lucruri, nu numai în zona fotbalului. Este regretabil că nu se înțelege că un agent economic modern trebuie să aibă și această valență de sprijinire a sportului în comunitatea în care trăiește, de sprijinire a culturii, a educației, a sănătății, a unor domenii care sunt bugetare și care, mai ales în condițiile României, nu beneficiază de bani suficienți de la buget. Această echipă, din 2015, de când a promovat în Liga I, nu a primit niciun leu de la bugetul local, din banii publici. Prin urmare, greu o putem ține în Liga I. Echipa joacă, chiar dacă nu are supervedete, are un lot de fotbaliști serioși, are un antrenor bun, și este păcat să nu sprijinim așa ceva”, spune Robu.
De unde au venit banii până acum? Din sponsorizările aduse de… Robu, după cum declară acesta! „Până acum, practic, echipa este ținută numai cu bani pe care am reușit să-i atrag eu, cu două sau trei excepții, unde finanțatorii au venit fără să-i fi rugat eu să vină. Eu lansez în continuare apeluri, o să organizez și unele întâlniri cu reprezentanții unor firme… Să fie foarte limpede, sprijinul pentru fotbal nu va fi condiționat niciodată de lucruri incorecte în compensație. Cine vrea să sprijine fotbalul să-l sprijine, dar de la mine nu va exista nicidecum vreo promisiune de sprijin în afara legii”, mai spune primarul Timișoarei.
Conform acestuia, ACS Poli începe să acumuleze din nou datorii, care, din fericire, nu sunt, cel puțin pentru moment, de natură să afecteze din nou situația în clasament. „Clubul funcționează acum în echilibru venituri-cheltuieli. Avem datorii la stat, care aduc cu ele penalități în fiecare lună, dar acestea măcar nu conduc la depunctare”, explică edilul. Problema este însă o datorie de 200.000 de euro către Pedro Henrique, iar Poli trebuie să plătească jumătate din această sumă în foarte scurt timp. „Scadentă este data de 30 noiembrie pentru 100.000 de euro. Acești bani trebuie să-i procurăm, altfel riscăm să fim din nou depunctați. Și ar fi păcat, pentru că am ajuns la 0”, a mai declarat Robu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

INO a spus: (octombrie 28th, 2016 at 13:21 )

NOW!ROBU ARE DREPTATE!!TREBUIE AJUTATĂ ȘI ECHIPA DE FOTBAL DACĂ VREM SĂ VEDEM PERFORMANȚĂ ȘI SĂ FIM MÂNDRI CĂCI SUNTEM BĂNĂȚENI FĂLOȘI CU GEALĂ!AR FI PERFECT DACĂ CINEVA AR FACE ȘI ACEST LUCRU!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

andy a spus: (octombrie 28th, 2016 at 13:23 )

Domnule Robu, cand se va desfiinta aceasta echipa hybrid promit sa investesc in fotbalul timisorean.

blue a spus: (octombrie 28th, 2016 at 13:28 )

„… Robu spune că oamenii de afaceri din Timișoara nu sunt deloc interesați să investească în ceva pentru comunitate …”
Eu nu vad nicio legatura intre comunitate si aceasta echipa de fotbal.
Nu cred ca un om normal accepta sa arunce cu bani in ceva ce s-a dovedit ca e falimentar. Dupa o investitie de cateva milioane de Euro (vreo 7 parca) si dupa aproape 5 ani, echipa asta e plina de datorii. Si in plus mai e si condusa politic.

drucker a spus: (octombrie 28th, 2016 at 13:51 )

Exista un grup de firme abonate de ani de zile la diferite lucrari cu primaria , castigand pe banda licitatii , firme care practica preturi mult peste pretul pietei .
Treaba asta se intampla mai peste tot in lume, dar genul acesta de firne intorc o parte din bani , in comunitatile locale prin sponzorizari in sport sau cultura .

Dar daca am dat comision cuiva din administratia publica sau de stat sa castig o licitatie , de ce sa mai fac si sponzorizari pt comunitate ?
Nu e greu de inteles .

@blue a spus: (octombrie 28th, 2016 at 13:54 )

cea mai falimentara echipa este de fapt ASU Politehnica, ultimul loc in seria B cu batai peste batai, cu cam 200 de druckeri la meci, care si-a mutat echipa de pe 1 mai pe terenul Politehnicii ca sa nu se vada cit de putini spectatori are. jocul e tot asa, un fel de heirupism, da-i pe atac, dupa care numeri golurile incasate in ritm de 10 minute, nu sub 3 pina la 4. echipa fara patron, Herzog de exemplu si care nu e condusa politic. mai nou interesata si de bani comunitari, si nu putini, ca sociosii nu fac fata decit la postari din astea ca ale lui blue. ce sa spun…

blue a spus: (octombrie 28th, 2016 at 14:14 )

Nu ma intereseaza subiectul ASU si nu vad de ce e adus in discutie aici. Sunt banii lor, timpul lor, e treaba lor ce fac.
Cu Recasul asta e alta problema. S–au pompat o caruta de bani PUBLICI doar ca a asa a vrut un personaj politic. Si se tot insista cu ea, cum ca ar trebui sa sifoneze si mai multi bani publici, etc. etc. E prezentata ca o problema a comunitatii desi e doar a unui individ.

Leo di taio a spus: (octombrie 28th, 2016 at 14:32 )

Se doreste atragerea sponsorilor.CUM?
La meciul de handbal cu norvegienii,toata lumea cumpara bilet la suma”astronomica” de 10 lei, doar „primul om al urbei” si aghiotantul VASILE intrau fara jena si fara sa plateasca.De sant „oameni saraci”.
La asa exemplu Domn Primar asa feed-back!!!!!

Silviu a spus: (octombrie 28th, 2016 at 14:32 )

Pai va laudati ca aveti super departament de marketing cu hotul ala de la bucuresti, si cand colo noroc ca ati reusit sa aduceti personal bani la club. Pai nu mai vinde ala cu 4000 de euro /meci leduriile?

INO a spus: (octombrie 28th, 2016 at 14:40 )

NOW!MUKLES!ȘI BĂGAȚI BANY!TOT CEI CARY COMENTAȚI PICU SITE SUNTEȚI AFONY ÎN SPORT ȘI AVEȚI ORIGINILE ȘTIȚI VOI CUM !DECI CIOCU MIC!ROBU ARE DREPTATE VREI FI BĂNĂȚEAN INVESTEȘTI NU CIOCU MIC ȘI PASUL MARE!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

soryn a spus: (octombrie 28th, 2016 at 15:33 )

atatea echipe ale „comunitatii” avem, dar tocmai cei care le conduc isi bat joc de ele … si sincer mi se pare deja desuet acest … poli, s-a „renascut” de prea multe ori, lasati poli asta sa moara, este ca un mort trezit de prea multe ori la viata, un vin diluat de n ori, o poli pentru fiecare divizie … a fost ceva demult care ne-a bucurat, la fel ca si chinezul sau ripensia … mai terminati cu acs, asu scmsrl…. incercati mai bine cu o echipa noua, ne-recasita sau ne-drucherita, ceva nepatat … pentru ca sincer, eu cel putin m-am saturat de atitea renasteri din cenusa a acestui phoenix mocirlit de prea multi …
prea multe minciuni, prea multe laudarosenii, prea multe orgolii, care au indepartat timisorenii de aceste „poli”, echipe supranumite in fel si chip : cea mai poli… a comunitatii… a suporterilor … dar de fapt amandoua apartin doar unor grupuri restrinse …
eu as spune ca o echipa care sa nu mai contina, nimic din fostele poli, fara alb violet, fara renascute ripensii, fara ultrasi , dar o echipa curata pornita de acum pentru toti timisorenii, chiar banatenii , neafiliata la partide sau grupari de suporteri ar atrage mai mult decit acest perimat subiect care este actualele poli …. poate un Banatul Timisoara, etc …

Druckerul din Mehala a spus: (octombrie 28th, 2016 at 15:41 )

Robule , intreaba-i pe aia care vin dupa semnaturi la tine daca nu vor sa sponzorizeze echipa , atat intreaba-i , ii ceva legal , .. f,tui . Robule , vezi ca echipa CFR Timisoara de fotbal feminin ii pe locul I in Liga I , prima pe tara …cauta sponsori , si felicitari fetelor .

soryn a spus: (octombrie 28th, 2016 at 16:20 )

apropo … pina si aradul a primit o finantare de 2.5 milioane de euro pentru stadion … iar noi ne vom lauda in urmatorul mandat a lui lae, ca va termina, daca va fi reales … sala polivalenta care trebuia terminata … cine mai stie cind trebuia terminata … dar odata va fi terminata … la fel ca si centura orasului, spitalul de copii … samd …

Druckerul din Mehala a spus: (octombrie 28th, 2016 at 17:23 )

Era sa ma zauit f,tui…Dan Alexa…La Multi Ani !!!

INO a spus: (octombrie 28th, 2016 at 21:19 )

NOW !ROBU ARE DREPTATE!!NU MAI GUIȚAȚI PE AICI!!ROBU ARE DREPTATE!!POLI TIMIȘOARA TREBUIE SPONZORIZAȚI YEEEEESSS!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Popo a spus: (octombrie 28th, 2016 at 21:28 )

Atat timp cat aveti personaje ca Birlicu si tot felul de angajati care freaca menta nu vine lumea sa dea bani ca sa-i jecmaneasca astia.Aveti cea mai stufoasa organigrama din liga 1, numai manageri de tot tipul care stau si nu fac nimic

Mmm a spus: (octombrie 29th, 2016 at 09:10 )

Cum sa dai bani unui club minjit. Robu l-a adus pe Drăgoi si birlic. Pai ăștia 2 sint mai corupți decit miculas. Ia interesari-va unde a stat echipa înainte de meciul de la Chiajna. Va spun eu, la Urziceni, la cumnatul lui Drăgoi. Vreți să știți nota de plată pt 2 zile ? Va ia amețeala, vreo 3000 euro. Birlic a ajuns sa comande tot, un habarnist, un hot. Acoperit de Drăgoi. Vai de capul vostru. Robule ești penibil.

Deki a spus: (octombrie 29th, 2016 at 09:27 )

Vă rog! Nu este vorba de un „apel disperat” ci de „apelul unui disperat”. O importanta chestiune de nuanță dar și de substanță.

sam a spus: (octombrie 29th, 2016 at 10:26 )

prostia baetilor de la druckeria paleste in fata rautatii de care dau dovada …….poli e doar una si aia nu-i asu

Pau a spus: (octombrie 29th, 2016 at 14:17 )

Marele director Birlic nu va aduce banii necesari cum ati spus? Sau numai pentru el baga. A vrut sa ne fure pe noi cu 4000 de euro pe meci si numai gaseste pe cine sa prosteasca hotul ala.

Mmm a spus: (octombrie 29th, 2016 at 20:33 )

L-au adus acum pe neaga. Hai sa fim serioși. Ce poate să aducă neaga nou la acs. E o mutare complet aiurea. Pai Rica nu a făcut nimic pe unde a fost antrenor, si acum e mare conducător. Doamne…. cine să vă mai înțeleagă. Așa că Drăgoi si Birlica, înainte la furat. Ca asta faceți, din puținul care se produce, luați voi. Să vă fie rușine.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Colterm face stocuri de combustibil pentru iarnă. Sute de clienți individuali și asociații întregi au cerut deconectarea și debranșarea din sistem

Societatea Colterm pare să fi învățat din experiența anului precedent și în această vară a constituit stocuri de cărbune și gaz. La primul capitol în depozite sunt 10.000 de tone, iar la gaze naturale s-a ajuns a 6.000 de MWh, a anunțat societatea. Totuși, trebuie să remarcăm că aceste cantități nu sunt foarte mari. În...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colterm face stocuri de combustibil pentru iarnă. Sute de clienți individuali și asociații întregi au cerut deconectarea și debranșarea din sistem
Expoziție de fluturi vii
Expoziție de fluturi vii

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Copiii de la CSC Ghiroda au câştigat, la Constanţa, un turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi

CSC Ghiroda, Grupa 2012, echipă antrenată de Adrian Săvoiu, a câștigat Locul 1 la Trofeul Iosif Bukkosi, turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi.  Coordonată de pe margine, la această competiție, de antrenorul echipei de seniori Răzvan Leuca, echipa din Ghiroda a învins în finală chiar gazdele competiţiei. A fost CSC Ghiroda – Academia Gheorghe Hagi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Copiii de la CSC Ghiroda au câştigat, la Constanţa, un turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

continental

Societatea timișoreană Continental Automotive Romania a fost amendată pentru Regulamentul privind Protecția Datelor

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat o investigație la operatorul Continental Automotive Romania SRL și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 24 și art. 32 alin. (1) lit. d) din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Operatorul Continental Automotive Romania SRL a fost sancționat cu amendă în cuantum de de 9.886,00 lei  (echivalentul sumei de 2000 euro)....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Societatea timișoreană Continental Automotive Romania a fost amendată pentru Regulamentul privind Protecția Datelor

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat o investigație la operatorul Continental Automotive Romania SRL și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 24 și art. 32 alin. (1) lit. d) din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Operatorul Continental Automotive Romania SRL a fost sancționat cu amendă în cuantum de de 9.886,00 lei  (echivalentul sumei de 2000 euro)....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Societatea timișoreană Continental Automotive Romania a fost amendată pentru Regulamentul privind Protecția Datelor
La Iulius Town, culoarea este laitmotivul acestui weekend, unde nuanțele naturii și cele preferate de copii se vor întâlni. O expoziție ce cuprinde aproximativ 150 de fluturi exotici multicolori, ateliere de creație, teatru de păpuși, filme în aer liber și alte surprize îi așteaptă pe cei mici și pe cei mari. Trinidad și Tobago, Paraguay,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziție cu 150 fluturi exotici și activități interactive pentru copii, la Iulius Town/Foto
Comisarul șef de poliție, Dan Stoicănescu, adjunctul pe linie de investigații criminale a IPJ Timiș, va fi noul șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. Tot din Timişoara va fi şi noul adjunct al IPJ Arad. Dan Stoicănescu a condus o perioadă şi IPJ Timiş, fiind împuternicit în această funcţie atunci când Alin Petecel a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mutări pe axa Timişoara – Arad. Adjunctul IPJ Timiş, Dan Stolicănescu, va fi şeful IPJ Arad. Florin Turnagiu va fi adjunct al IPJ Arad
Confruntat cu riscul rezilierii contractului și a unui certificat negativ de la CNAIR, constructorul italiano-chinez Todini Costruzioni Generali S.p.A. s-a pus pe treabă pe șantierul viitorului drum de legătură dintre DN 69 și A1, de la bifurcația spre Sânandrei. În luna iunie, antreprenorul noului drum de legătură dintre autostrada A1-DN 69 s-a concentrat pe lucrările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au început lucrările pe drumul de legătură al Timișoarei cu autostrada A1, de la Sânandrei/Foto
Liderii USR Timiş îi acuză pe membrii PNL din Consiliul Local că nu apără interesele orașului și ale timișorenilor, ci afacerile “câtorva patroni dubioși”. Reacţia vine după ce liberalii s-au aţinut de la votul a două proiecte de hotărâre prin care se încerca stoparea aruncării deşeurilor din construcţii în oraş. Continuă reacţiile după şedinţa de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR Timiş: Consilierii PNL nu apără interesele oraşului, ci afacerile unor patroni dubioşi
Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara spune că firmele din Timișoara au în plan să angajeze cel puțin 1000 de ingineri în următoarele șase luni, însă nu îi găsesc în piață. Unele firme recrutează oameni chiar și de la 300 de kilometri. Ingineria este profesia cea mai căutată în această perioadă în vestul țării. Fie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Drăgan, rectorul UPT, analizează piața locală a angajărilor: La Timișoara, firmele caută o mie de noi ingineri, dar nu îi găsesc
Societatea Colterm pare să fi învățat din experiența anului precedent și în această vară a constituit stocuri de cărbune și gaz. La primul capitol în depozite sunt 10.000 de tone, iar la gaze naturale s-a ajuns a 6.000 de MWh, a anunțat societatea. Totuși, trebuie să remarcăm că aceste cantități nu sunt foarte mari. În...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colterm face stocuri de combustibil pentru iarnă. Sute de clienți individuali și asociații întregi au cerut deconectarea și debranșarea din sistem
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, critică dur măsurile luate de coaliţie în privinţa fiscalităţii. Dincolo de-a fi haotice, aceste măsuri vor conduce la o creştere a preţurilor, iar românii vor avea numai de suferit, spune acesta. Raoul Trifan aminteşte că actualii guvernanţi au promis că nu vor creşte nicio taxă, lucru care nu s-a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: “Avem un guvern de 50 de bani, condus de un plagiator dirijat de Servicii”
De astăzi, la Timișoara se cântă din nou jazz de cea mai bună calitate. JazzTM s-a transformat, a trecut sub aripa Consiliului Județean Timiș, a devenit JAZZx și până duminică vă așteaptă în Piața Operei cu reprezentații muzicale de cea mai bună calitate. Unii dintre cei mai renumiți artiști de jazz din lume vor fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Astăzi începe la Timișoara JAZZx
Căderea a două proiecte legate de disciplina în construcții în Consiliul Local Timișoara a produs o reacție virulentă din partea primarului Dominic Fritz, care a acuzat PNL de lașitate. Dan Diaconu, consilier local liberal, i-a răspuns și a transmis că nu se puteau vota două proiecte care se bat cap în cap. Dan Diaconu a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dan Diaconu răspunde acuzațiilor primarului: Nu am votat pentru că USR nu a fost în stare să își stabilească primadona
Top