Robu nu mai are solutii pentru Poli! Apel disperat catre oamenii de afaceri

Cu o urgență de 100.000 de euro pe care trebuie să-i plătească într-o lună și datorii la stat, ACS Poli ar putea fi din nou depunctată. De unde vor veni banii e greu de spus și nici măcar primarul Nicolae Robu nu mai debordează de optimism. În schimb, edilul aruncă din nou săgeți spre mediul de afaceri local.
ACS Poli a reușit să scape de minusul de 14 puncte cu care a început Liga I, echipa joacă, dar lucrurile nu sunt deloc roz. La orizont planează, sumbru, o nouă depunctare, care depinde de plata a nu mai puțin de 100.000 de euro până la 30 noiembrie. Bani nu sunt, iar primarul Nicolae Robu spune că oamenii de afaceri din Timișoara nu sunt deloc interesați să investească în ceva pentru comunitate. „Până în prezent, comunitatea noastră timișoreană, mă refer la mediul de afaceri în primul rând, nu s-a implicat, așa cum nu se implică nici în alte lucruri, nu numai în zona fotbalului. Este regretabil că nu se înțelege că un agent economic modern trebuie să aibă și această valență de sprijinire a sportului în comunitatea în care trăiește, de sprijinire a culturii, a educației, a sănătății, a unor domenii care sunt bugetare și care, mai ales în condițiile României, nu beneficiază de bani suficienți de la buget. Această echipă, din 2015, de când a promovat în Liga I, nu a primit niciun leu de la bugetul local, din banii publici. Prin urmare, greu o putem ține în Liga I. Echipa joacă, chiar dacă nu are supervedete, are un lot de fotbaliști serioși, are un antrenor bun, și este păcat să nu sprijinim așa ceva”, spune Robu.
De unde au venit banii până acum? Din sponsorizările aduse de… Robu, după cum declară acesta! „Până acum, practic, echipa este ținută numai cu bani pe care am reușit să-i atrag eu, cu două sau trei excepții, unde finanțatorii au venit fără să-i fi rugat eu să vină. Eu lansez în continuare apeluri, o să organizez și unele întâlniri cu reprezentanții unor firme… Să fie foarte limpede, sprijinul pentru fotbal nu va fi condiționat niciodată de lucruri incorecte în compensație. Cine vrea să sprijine fotbalul să-l sprijine, dar de la mine nu va exista nicidecum vreo promisiune de sprijin în afara legii”, mai spune primarul Timișoarei.
Conform acestuia, ACS Poli începe să acumuleze din nou datorii, care, din fericire, nu sunt, cel puțin pentru moment, de natură să afecteze din nou situația în clasament. „Clubul funcționează acum în echilibru venituri-cheltuieli. Avem datorii la stat, care aduc cu ele penalități în fiecare lună, dar acestea măcar nu conduc la depunctare”, explică edilul. Problema este însă o datorie de 200.000 de euro către Pedro Henrique, iar Poli trebuie să plătească jumătate din această sumă în foarte scurt timp. „Scadentă este data de 30 noiembrie pentru 100.000 de euro. Acești bani trebuie să-i procurăm, altfel riscăm să fim din nou depunctați. Și ar fi păcat, pentru că am ajuns la 0”, a mai declarat Robu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

INO a spus: (octombrie 28th, 2016 at 13:21 )

NOW!ROBU ARE DREPTATE!!TREBUIE AJUTATĂ ȘI ECHIPA DE FOTBAL DACĂ VREM SĂ VEDEM PERFORMANȚĂ ȘI SĂ FIM MÂNDRI CĂCI SUNTEM BĂNĂȚENI FĂLOȘI CU GEALĂ!AR FI PERFECT DACĂ CINEVA AR FACE ȘI ACEST LUCRU!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

andy a spus: (octombrie 28th, 2016 at 13:23 )

Domnule Robu, cand se va desfiinta aceasta echipa hybrid promit sa investesc in fotbalul timisorean.

blue a spus: (octombrie 28th, 2016 at 13:28 )

„… Robu spune că oamenii de afaceri din Timișoara nu sunt deloc interesați să investească în ceva pentru comunitate …”
Eu nu vad nicio legatura intre comunitate si aceasta echipa de fotbal.
Nu cred ca un om normal accepta sa arunce cu bani in ceva ce s-a dovedit ca e falimentar. Dupa o investitie de cateva milioane de Euro (vreo 7 parca) si dupa aproape 5 ani, echipa asta e plina de datorii. Si in plus mai e si condusa politic.

drucker a spus: (octombrie 28th, 2016 at 13:51 )

Exista un grup de firme abonate de ani de zile la diferite lucrari cu primaria , castigand pe banda licitatii , firme care practica preturi mult peste pretul pietei .
Treaba asta se intampla mai peste tot in lume, dar genul acesta de firne intorc o parte din bani , in comunitatile locale prin sponzorizari in sport sau cultura .

Dar daca am dat comision cuiva din administratia publica sau de stat sa castig o licitatie , de ce sa mai fac si sponzorizari pt comunitate ?
Nu e greu de inteles .

@blue a spus: (octombrie 28th, 2016 at 13:54 )

cea mai falimentara echipa este de fapt ASU Politehnica, ultimul loc in seria B cu batai peste batai, cu cam 200 de druckeri la meci, care si-a mutat echipa de pe 1 mai pe terenul Politehnicii ca sa nu se vada cit de putini spectatori are. jocul e tot asa, un fel de heirupism, da-i pe atac, dupa care numeri golurile incasate in ritm de 10 minute, nu sub 3 pina la 4. echipa fara patron, Herzog de exemplu si care nu e condusa politic. mai nou interesata si de bani comunitari, si nu putini, ca sociosii nu fac fata decit la postari din astea ca ale lui blue. ce sa spun…

blue a spus: (octombrie 28th, 2016 at 14:14 )

Nu ma intereseaza subiectul ASU si nu vad de ce e adus in discutie aici. Sunt banii lor, timpul lor, e treaba lor ce fac.
Cu Recasul asta e alta problema. S–au pompat o caruta de bani PUBLICI doar ca a asa a vrut un personaj politic. Si se tot insista cu ea, cum ca ar trebui sa sifoneze si mai multi bani publici, etc. etc. E prezentata ca o problema a comunitatii desi e doar a unui individ.

Leo di taio a spus: (octombrie 28th, 2016 at 14:32 )

Se doreste atragerea sponsorilor.CUM?
La meciul de handbal cu norvegienii,toata lumea cumpara bilet la suma”astronomica” de 10 lei, doar „primul om al urbei” si aghiotantul VASILE intrau fara jena si fara sa plateasca.De sant „oameni saraci”.
La asa exemplu Domn Primar asa feed-back!!!!!

Silviu a spus: (octombrie 28th, 2016 at 14:32 )

Pai va laudati ca aveti super departament de marketing cu hotul ala de la bucuresti, si cand colo noroc ca ati reusit sa aduceti personal bani la club. Pai nu mai vinde ala cu 4000 de euro /meci leduriile?

INO a spus: (octombrie 28th, 2016 at 14:40 )

NOW!MUKLES!ȘI BĂGAȚI BANY!TOT CEI CARY COMENTAȚI PICU SITE SUNTEȚI AFONY ÎN SPORT ȘI AVEȚI ORIGINILE ȘTIȚI VOI CUM !DECI CIOCU MIC!ROBU ARE DREPTATE VREI FI BĂNĂȚEAN INVESTEȘTI NU CIOCU MIC ȘI PASUL MARE!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

soryn a spus: (octombrie 28th, 2016 at 15:33 )

atatea echipe ale „comunitatii” avem, dar tocmai cei care le conduc isi bat joc de ele … si sincer mi se pare deja desuet acest … poli, s-a „renascut” de prea multe ori, lasati poli asta sa moara, este ca un mort trezit de prea multe ori la viata, un vin diluat de n ori, o poli pentru fiecare divizie … a fost ceva demult care ne-a bucurat, la fel ca si chinezul sau ripensia … mai terminati cu acs, asu scmsrl…. incercati mai bine cu o echipa noua, ne-recasita sau ne-drucherita, ceva nepatat … pentru ca sincer, eu cel putin m-am saturat de atitea renasteri din cenusa a acestui phoenix mocirlit de prea multi …
prea multe minciuni, prea multe laudarosenii, prea multe orgolii, care au indepartat timisorenii de aceste „poli”, echipe supranumite in fel si chip : cea mai poli… a comunitatii… a suporterilor … dar de fapt amandoua apartin doar unor grupuri restrinse …
eu as spune ca o echipa care sa nu mai contina, nimic din fostele poli, fara alb violet, fara renascute ripensii, fara ultrasi , dar o echipa curata pornita de acum pentru toti timisorenii, chiar banatenii , neafiliata la partide sau grupari de suporteri ar atrage mai mult decit acest perimat subiect care este actualele poli …. poate un Banatul Timisoara, etc …

Druckerul din Mehala a spus: (octombrie 28th, 2016 at 15:41 )

Robule , intreaba-i pe aia care vin dupa semnaturi la tine daca nu vor sa sponzorizeze echipa , atat intreaba-i , ii ceva legal , .. f,tui . Robule , vezi ca echipa CFR Timisoara de fotbal feminin ii pe locul I in Liga I , prima pe tara …cauta sponsori , si felicitari fetelor .

soryn a spus: (octombrie 28th, 2016 at 16:20 )

apropo … pina si aradul a primit o finantare de 2.5 milioane de euro pentru stadion … iar noi ne vom lauda in urmatorul mandat a lui lae, ca va termina, daca va fi reales … sala polivalenta care trebuia terminata … cine mai stie cind trebuia terminata … dar odata va fi terminata … la fel ca si centura orasului, spitalul de copii … samd …

Druckerul din Mehala a spus: (octombrie 28th, 2016 at 17:23 )

Era sa ma zauit f,tui…Dan Alexa…La Multi Ani !!!

INO a spus: (octombrie 28th, 2016 at 21:19 )

NOW !ROBU ARE DREPTATE!!NU MAI GUIȚAȚI PE AICI!!ROBU ARE DREPTATE!!POLI TIMIȘOARA TREBUIE SPONZORIZAȚI YEEEEESSS!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Popo a spus: (octombrie 28th, 2016 at 21:28 )

Atat timp cat aveti personaje ca Birlicu si tot felul de angajati care freaca menta nu vine lumea sa dea bani ca sa-i jecmaneasca astia.Aveti cea mai stufoasa organigrama din liga 1, numai manageri de tot tipul care stau si nu fac nimic

Mmm a spus: (octombrie 29th, 2016 at 09:10 )

Cum sa dai bani unui club minjit. Robu l-a adus pe Drăgoi si birlic. Pai ăștia 2 sint mai corupți decit miculas. Ia interesari-va unde a stat echipa înainte de meciul de la Chiajna. Va spun eu, la Urziceni, la cumnatul lui Drăgoi. Vreți să știți nota de plată pt 2 zile ? Va ia amețeala, vreo 3000 euro. Birlic a ajuns sa comande tot, un habarnist, un hot. Acoperit de Drăgoi. Vai de capul vostru. Robule ești penibil.

Deki a spus: (octombrie 29th, 2016 at 09:27 )

Vă rog! Nu este vorba de un „apel disperat” ci de „apelul unui disperat”. O importanta chestiune de nuanță dar și de substanță.

sam a spus: (octombrie 29th, 2016 at 10:26 )

prostia baetilor de la druckeria paleste in fata rautatii de care dau dovada …….poli e doar una si aia nu-i asu

Pau a spus: (octombrie 29th, 2016 at 14:17 )

Marele director Birlic nu va aduce banii necesari cum ati spus? Sau numai pentru el baga. A vrut sa ne fure pe noi cu 4000 de euro pe meci si numai gaseste pe cine sa prosteasca hotul ala.

Mmm a spus: (octombrie 29th, 2016 at 20:33 )

L-au adus acum pe neaga. Hai sa fim serioși. Ce poate să aducă neaga nou la acs. E o mutare complet aiurea. Pai Rica nu a făcut nimic pe unde a fost antrenor, si acum e mare conducător. Doamne…. cine să vă mai înțeleagă. Așa că Drăgoi si Birlica, înainte la furat. Ca asta faceți, din puținul care se produce, luați voi. Să vă fie rușine.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei. SCM USV va primi vizita campioanei Dinamo București. Partida va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10.30, în Ronaț. Precedenta înfruntare de la Timișoara, dintre cele două echipe, a însemnat un meci cu 95 de puncte. Acesta a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Top