Categories: Afaceri

Se redeschide oficial autostrada demolata Orastie – Sibiu

Circulația pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu, între nodurile rutiere Săliște și Cunța, va fi redeschisă oficial luni, 10 octombrie, la ora 14. În septembrie 2015, CNADNR anunța închiderea traficului pe acest segment, din cauza unor fisuri. Tronsonul fusese inaugurat în campania prezidențială din 2014.

Lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, inaugurat în noiembrie 2014, în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale, a fost închis din septembrie 2015 între Sălişte şi Cunţa, din cauza unor fisuri în asfalt. Reprezentanţii CNADNR spuneau, la vremea respectivă, că problemele au apărut din cauza „execuţiei necorespunzătoare a lucrărilor”. Traficul va deschis luni, 10 octombrie, după ora 14. Asta, după ce, duminică, 9 octombrie, Comisia de Inspecție Tehnică, împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere, au inspectat lucrările. „În urma vizualizării și analizării calității lucrărilor (…) comisia a constatat că sunt îndeplinite condițiile necesare deschiderii traficului rutier în deplină siguranță. Comisia a constatat ca lucrările efectuate corespund din punct de vedere tehnic și calitativ respectând reglementările în vigoare”, au precizat reprezentanții CNAIR, fosta CNADNR.

Practic, în ultimul an, porțiunea de autostradă afectată a fost demolată și reconstruită, lucrările fiind făcute în regie proprie de compania de drumuri. „Acest proiect a fost o piatră de încercare atât pentru echipa care a lucrat efectiv – ingineri, responsabili cu calitatea, mecanici, şoferi, muncitori, dar mai ales pentru echipa care a manageriat acest proiect. Orăștie – Sibiu a fost, acum pot vorbi la trecut de «groapa» de la Cunța, un proiect de care, la început, am fost șocat, indignat și, mai apoi, determinat să-l finalizez. Când am început acest proiect pentru cei mai mulţi dintre noi a fost un act de curaj, o provocare. Acum când l-am terminat mi se pare un act de normalitate: am finalizat, alături de colegii mei, un proiect despre care s-a crezut că este sortit eșecului”, a declarat Cătălin Homor, directorul CNAIR.

Proiectul Autostrăzii Orăştie – Sibiu, ca parte a Reţelei de Transport Trans-Europene (TEN-T CORE), prevede construirea a 82,07 kilometri de autostradă care leagă cele două oraşe. Comisia Europeană a decis, în septembrie 2011, finanţarea acestui proiect cu 510 milioane de euro din Fondul de Coeziune. Autostrada a fost împărţită în patru loturi. Loturile 1 şi 2 au fost deschise traficului în 2013, iar loturile 3 şi 4 au fost deschise traficului în 2014. Lotul 3 (Sălişte – Cunţa) este obiectul unei anchete penale după ce pe o porţiune din zona viaductului Aciliu au apărut fisuri adânci, care au pus în pericol siguranţa traficului rutier.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

6 minute ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

16 minute ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

26 de minute ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

46 de minute ago

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

2 ore ago

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

2 ore ago