Categories: PoliticieniUltima ora

Sorin Munteanu, primarul Buziașului: Sunt solidar cu edilii PNL, dar acum primeaza interesul partidului

Primarii „rebeli” din PNL Timiș au revenit la sentimente mai bune și se întorc încet-încet la matcă. Ei îl contrazic astfel pe liderul „răzvrătiților”, Dănuț Groza, care a declarat că edilii PNL nu vor mai susține lista partidului. Printre cei „întorși” în partid se numără și primarul Buziașului, Sorin Munteanu, care afirmă că prioritatea edililor trebuie să fie acum victoria din alegeri.

Zilele trecute, primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, afirma, pentru o publicație locală, că numărul edililor „rebeli” din PNL Timiș a crescut de la zi la alta. El a spus chiar că aceștia nu se vor implica în campania electorală, ba chiar vor susține alți candidați. Groza a dat ca exemplu zona Sânnicolaului Mare, care va sprijini reprezentantul comunității sârbe. În urmă cu două săptămâni, mai exact pe 22 septembrie, invocând comportamentul dictatorial al președintelui Nicolae Robu în stabilirea listelor de candidați, 18 primari și-au anunțat demisia din toate funcțiile deținute în partid.

Realitatea pare însă să-l contrazică în mod flagrant pe Groza. Nu doar că numărul „rebelilor” nu crește, dar el scade pe zi ce trece. La ultima ședință a BPJ Timiș au fost prezenți în sală aproape 17 primari, mai mulți aproape ca niciodată. Printre aceștia s-au numărat și edili care, la finele lui septembrie, își dădeau demisia din toate funcțiile din partid. Unul dintre ei este și primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu. „Cred că e mai important să strângem rândurile și să ne pregătim de campania electorală. E momentul să îngropăm toate disputele, altfel vom da satisfacție PSD. Trebuie să ne implicăm cu toții să câștigăm aceste alegeri, iar apoi vom avea timp să discutăm vechile probleme. Eu nu pot să spun că mă dezic de colegii mei primari. Sunt solidar cu ei, dar în acest moment primează interesul partidului”, a declarat, pentru deBanat.ro, Sorin Munteanu. El a mai afirmat că și alți edili care au fost nemulțumiți de unele decizii ale conducerii partidului gândesc la fel, astfel că se vor implica total în campania electorală.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

46 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago