Categories: Sănătate

Sute de posturi scoase la concurs in Timis, la Rezidentiat 2016

Sute de locuri şi posturi pentru viitorii medici sunt scoase la concurs în Timiş, la viitoare ediție a concursului de rezidenţiat, programat pe 20 noiembrie. La finalul lunii viitoare, cele şase centre universitare mari din România vor găzdui o acest examen destinat absolvenților de medicină generală, medicină dentară și farmacie.

Pentru sesiunea 2016 a examenului programat pe data de 20 noiembrie, Ministerul Sănătății a majorat numărul de locuri şi posturi. La Timişoara sunt scoase la concurs sute de locuri pentru viitori rezidenţi: 440 pentru medicină generală, 35 pentru medicină dentară, respectiv nouă pentru farmacie. În ceea ce priveşte posturile scoase la concurs, acestea sunt în spitale mai mici din judeţ, la Gătaia, Deta, Făget, dar şi un post pe Radioterapie, la Spitalul Municipal din Timişoara. Concursul se desfăşoară în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. O noutate pentru acest an este introducerea unor specialități noi – cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie și hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică și microbiologie clinică. Înscrierile pentru concurs se fac prin direcțiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu rețea sanitară proprie, în perioada 14-28 octombrie 2016, inclusiv. Programul de depunere a dosarelor este în zilele de luni până joi, orele 9-15, respectiv 9-14, pentru zilele de vineri. Direcțiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu rețea sanitară proprie își vor adapta numărul punctelor de depunere a dosarelor în funcție de afluxul de candidați.

Ministerul Sănătății recomandă candidaților să nu aștepte până în ultima zi înscrierea la concurs. Documentele pe care trebuie să le conțină dosarul de înscriere a candidatului se găsesc aici. Listele cu candidații admiși în concurs, pe centre universitare și domenii, va fi afișată în 7 noiembrie. Concursul, care va avea o durată de patru ore, se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor şi posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Accidentul de la miezul nopţii. S-a răsturnat cu maşina în câmp

O clipă de neatenţie a fost destul încât să ajungă la spital. I s-a întâmplat…

17 minute ago

Marilen Pirtea, desemnat şi oficial preşedinte al PNL Timiş. Vasile Blaga, secretar general adjunct la nivel naţional

În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…

49 de minute ago

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

19 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

20 de ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

21 de ore ago