Sute de locuri şi posturi pentru viitorii medici sunt scoase la concurs în Timiş, la viitoare ediție a concursului de rezidenţiat, programat pe 20 noiembrie. La finalul lunii viitoare, cele şase centre universitare mari din România vor găzdui o acest examen destinat absolvenților de medicină generală, medicină dentară și farmacie.
Pentru sesiunea 2016 a examenului programat pe data de 20 noiembrie, Ministerul Sănătății a majorat numărul de locuri şi posturi. La Timişoara sunt scoase la concurs sute de locuri pentru viitori rezidenţi: 440 pentru medicină generală, 35 pentru medicină dentară, respectiv nouă pentru farmacie. În ceea ce priveşte posturile scoase la concurs, acestea sunt în spitale mai mici din judeţ, la Gătaia, Deta, Făget, dar şi un post pe Radioterapie, la Spitalul Municipal din Timişoara. Concursul se desfăşoară în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. O noutate pentru acest an este introducerea unor specialități noi – cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie și hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică și microbiologie clinică. Înscrierile pentru concurs se fac prin direcțiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu rețea sanitară proprie, în perioada 14-28 octombrie 2016, inclusiv. Programul de depunere a dosarelor este în zilele de luni până joi, orele 9-15, respectiv 9-14, pentru zilele de vineri. Direcțiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu rețea sanitară proprie își vor adapta numărul punctelor de depunere a dosarelor în funcție de afluxul de candidați.
Ministerul Sănătății recomandă candidaților să nu aștepte până în ultima zi înscrierea la concurs. Documentele pe care trebuie să le conțină dosarul de înscriere a candidatului se găsesc aici. Listele cu candidații admiși în concurs, pe centre universitare și domenii, va fi afișată în 7 noiembrie. Concursul, care va avea o durată de patru ore, se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor şi posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…