Categories: PartideUltima ora

PSD Timis are liste! Diaconu a prins locul doi la Senat, Birsasteanu nu mai e deloc!

Social-democrații au închis listele pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Într-o ședință a CEx, desfășurată marți după-amiază, PSD Timiș a stabilit cu cine va defila în fața timișenilor. Surpriza este retragerea, vehiculată la nivel de zvon, a actualului deputat Florică Bîrsășteanu.

Eugen Dogariu va deschide lista PSD Timiș pentru Senat și va fi urmat de actualul deputat Adrian Diaconu, venit în partid pe filiera PPDD-UNPR. Pe trei este un alt deputat, Dorel Covaci, fost primar de Făget, urmat de Ramona Olteanu, fost consilier local la Timișoara. La Camera Deputaților, primul va fi consilierul județean Călin Dobra, urmat de consilierul local Alfred Simonis, consilierul județean Adrian Pau și fostul consilier județean Bianca Gavriliță. Pe listă vin apoi, în ordine, Matei Suciu, Petru Andea, Mihai Ritivoiu, Romanița Jumanca, Sorin Ionescu și Luminița Țundrea. Lipsește de pe această listă deputatul Florică Bîrsășteanu, fost candidat al PSD la Primăria Timișoara. În urmă cu o săptămână, acesta era dat ca ocupant al locului al doilea la Camera Deputaților, după Călin Dobra. „Contează dacă ești pe locul 1, 2, 3 sau 4? (…) Nu e important pe ce loc sunt eu pe liste, important este să trimitem în parlament oamenii potriviți”, declara, pentru deBanat.ro, deputatul. Decizia de a renunța la candidatură i-ar fi aparținut exclusiv acestuia, însă, până la ora redactării acestei știri, social-democratul nu a putut fi contactat. „A fost decizia lui personală. Nu a mai vrut să candideze”, spune președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu. Listele urmează acum, conform statutului, să fie validate de Comitetul Executiv Național al PSD, cel mai probabil la sfârșitul acestei săptămâni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

12 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

13 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

14 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

18 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

19 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

19 ore ago