Categories: Alte sporturi

Avem viitor! Debut cu dreptul pentru tineretul lui Timisoara Saracens

Nu a fost un meci uşor, dar poate de aceea este rugby-ul un sport atât de frumos, pentru că este imprevizibil şi spectaculos. Tineretul lui Timişoara Saracens (echipa sub 20 de ani) a întâlnit, în primul joc al noului sezon, formaţia Tomitanii Constanţa, o echipă puternică şi arţăgoasă care a venit să prectice un joc bun şi, de ce nu, să plece cu puncte acasă.

Formaţia bănăţeană pregătită de Cosmin Cioriciu şi Marian Marin a fost alcătuită pe ultima sută de metri. Alături de jucătorii care au contribuit sezonul trecut la titlul de vicecampioană, au venit şi sportivi noi şi ambiţioşi, mulţi din zona Moldovei, gata să se pună în folosul formaţiei. Partida a fost foarte echilibrată, ambele combatante ţintind doar victoria. Oaspeţii au deschis scorul prin Răzvan Lolea, care a transformat încă din debut o penalitate, şi au rămas în jumătatea adversă. Timişorenii au început să pună presiune pe butul advers în a doua parte a primei reprize. După două faze de toată frumuseţea, Sebastian Brănişcan şi Sebastian Ionescu au reuşit să culce mingea în terenul de ţintă advers, cele două eseuri nefiind însă transformate, 10-3. Acelaşi Răzvan Lolea a dat apoi la „beţe” o penalitate şi la vestiare s-a intrat cu scorul de 10-6.

Bănăţenii au început perfect partea secundă. Marius Iftimiciuc, cel mai bun jucător de pe teren, care se pregăteşte şi cu echipa mare, a reuşit al treilea eseu pentru echipa sa, dar nici de această dată nu au venit şi cele două puncte adiţionale. La 15-6, se părea ca Timişoara va avea un joc uşor, dar Constanţa a presat şi a reuşit un eseu frumos prin Mădălin Mihalache, transformat din poziţie imposibilă de Lolea. De la 15-13, ambele echipe au dat totul pentru victorie, însă Timişoara a avut puterea să îşi apere avantajul, câştigând astfel jocul, după un rugby bun, jucat însă pe un teren foarte greu. Victorie muncită pentru echipa de tineret, care demonstrează că are talente, dar şi un punct bonus defensiv pentru dobrogeni, care l-au meritat cu vârf şi îndesat. În runda viitoare, Timişoara Saracens Under 20, va evolua la Bucureşti, contra lui Dinamo.

Timisoara Saracens: Sebastian Ionescu, Sebastian Brănișcan, Dragoș Damian, Sebastian Sîrbu, Victor Manole, Alexandru Iștoc, Mihai Ilie, Alin Davidoaea, Claudiu Mîrzac, Alin Haidău, Ionuț Rusu, Marius Iftimiciuc, Valentin Vasilache, Vlad Jurj, Vlad Neculai. Rezerve: Claudiu Pelin, Alexandru Palea, Ionuț Manea, Denis Stanoiev, Andrei Muntean, Ovidiu Șarpe

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

12 minute ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

3 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

3 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

4 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

4 ore ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

5 ore ago