Categories: Afaceri

Ciolos, la Timisoara: Autostrada spre Belgrad nu exista in masterplan

Mult discutata autostradă spre Belgrad rămâne încă în faza de intenție. Masterplanul României nu prevede decât un drum național, în timp ce sârbii iau în considerare autostrada. Premierul Dacian Cioloș a anunțat că va fi făcut un studiu de fezabilitate care să stabilească oportunitatea unei autostrăzi.

La Timișoara au fost semnate, joi, 10 noiembrie, mai multe documente oficiale care întăresc relațiile dintre România și Serbia. Acestea se referă la sprijinul pe care România îl va acorda Serbiei în procesul de aderare la UE, o colaborare în domeniul muncii și protecției sociale și constituirea unor patrule comune la frontieră. Unul dintre cele mai așteptate subiecte, și anume autostrada spre Belgrad, rămâne încă doar în faza de discuții. „Am preferat să-l invit pe premierul Serbiei la Timișoara, nu la București, eu cred că aici suntem mai aproape unii de alții și am vrut să dăm un semnal că această relație între Serbia și România e una consistentă, dincolo de durata guvernelor. Am abordat mai multe subiecte, în primul rând pe perspectivele de cooperare economică, dată fiind evoluția economică a României și a Serbiei. În mod clar ar trebui să ne gândim în mod structurat pe viitor si privind interconectarea din punct de vedere al infrastructurii. Noi avem un masterplan aprobat care, din păcate, în momentul de față nu prevede o autostradă spre Belgrad, ci prevede un drum național. Partea sârbă prevede o autostradă. Vom analiza posibilitatea de adaptare a lucrurilor, vom lansa un studiu de fezabilitate și vom ajunge la concluzia, și din partea noastră, că se justifică o autostradă”, a declarat premierul Dacian Cioloș. „Pentru Serbia este prevăzută construirea unei autostrăzi, am înţeles că pe partea română nu. Putem să aşteptăm să se facă şi pe partea română un asemenea proiect, care va lega Belgradul de Timişoara, pe la Vatin”, a spus, la rândul lui, primul ministru al Serbiei, Aleksandar Vučić.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

19 minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

17 ore ago