Arhiva pentru eticheta: masterplan

Lucrările la aquaparkul din Buziaș ar putea începe într-un an și jumătate

Lucrările la aquaparkul din Buziaș ar putea începe într-un an și jumătate

La Buziaș există de câțiva ani ideea construcției unui aquapark pe aproape cinci hectare. Ministrul Turismului Bogdan Trif, aflat luni în stațiunea de lângă Timișoara, a spus că există bani pentru această construcție, dar documentația trebuie trimisă la București pentru ca aceste fonduri să poată fi accesate. Ministrul Turismului Bogdan Trif a fost la Buziaș,

frontiera Serbia

Ciolos, la Timisoara: Autostrada spre Belgrad nu exista in masterplan

Mult discutata autostradă spre Belgrad rămâne încă în faza de intenție. Masterplanul României nu prevede decât un drum național, în timp ce sârbii iau în considerare autostrada. Premierul Dacian Cioloș a anunțat că va fi făcut un studiu de fezabilitate care să stabilească oportunitatea unei autostrăzi.

piata libertatii

Timisoara va avea Masterplan pentru arta: cum folosim spatiile publice

Avem un oraș, ce facem cu el, din punct de vedere cultural? Fundația Interart Triade a lansat, joi, un proiect îndrăzneț: Masterplan pentru artă în Timișoara, un demers finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Până la jumătatea lunii noiembrie vor fi trasate bazele unui parteneriat pentru gestionarea mai potrivită a spațiului public.

centura de sud

Centura Timisoarei, tot pe locul 5 ca prioritate in masterplanul revizuit

Ministerul Transporturilor a transmis, în 6 mai, la Bruxelles, varianta revizuită a Masterplanului General de Transport, care cuprinde și răspunsurile la observațiile Comisiei Europene. Centura Timișoarei este a cincea ca prioritate, după Vaslui, Bârlad sau Sf. Gheorghe, iar drumul Timișoara – Moravița este primul la categoria TransEuro.

centura de sud

Cat se poate de oficial: centura Timisoarei este in masterplan, dar nu e prioritara!

Inclusă în Masterplanul General de Transport pe ultima sută de metri, centura de sud a Timișoara nu este considerată obiectiv prioritar. Dacă în masterplan este a doua ca importanță între cele 14 variante ocolitoare preconizate a se realiza până în 2030, în strategia de implementare, șoseaua a fost retrogradată. Lucrurile s-ar mai putea schimba, dar… nu cu un miting.

Intermodalul de la Remetea Mare, varianta din masterplan, o necunoscuta pentru sefii CJ

Acum mai puțin de un an susțineau că investiția de la Centrul Intermodal de la Remetea Mare prespune nu mai puțin de 18 milioane de euro, dar acum s-au trezit că este evaluată la mai puțin de 10% din această sumă. Reprezentanții CJ Timiș habar n-au de ce în masterplan construcția acestui obiectiv figurează doar cu 1,5 milioane de euro.

centura de sud

Centura de Sud si intermodalul de la Remetea Mare sunt oficial in masterplan! Cand vor fi facute e alta discutie

Ministrul Ioan Rus a prezentat, marți, forma finală a Masterplanului General de Transporturi. Documentul include, în sfârșit, Centura de Sud a Timișoarei, lăsată inițial pe dinafară, dar și centrul intermodal plasat, în prima variantă, în Giroc și propus pentru relocare, în cele din urmă, la Remetea Mare. Când vor fi realizate acestea și de unde vor veni banii de investiții nu se știe încă.

sosea centura

Deputatul Samartinean: Timisul nu apare nici macar in visele lui Ioan Rus

Deputatul PDL Cornel Sămărtinean critică decizia guvernului privind scoaterea județului Timiș și a Timișoarei din proiectele de infrastructă din următorii ani. De asemenea, el se întreabă dacă PSD-iștii locali realizează cât sunt de penibili când au promovat noul masterplan din care lipsește Timișul.

sosea centura

Oficial: Centura de sud a Timisoarei va fi trecuta in masterplan, desi… nu era necesara!

Centura de sud a Timișoarei va fi inclusă în versiunea revizuită a Masterplanului General de Transport, însă nu e sigur că se va întâmpla la fel și în cazul centrului intermodal. Un alt lucru e cert însă: Ministerul Transporturilor recunoaște, negru pe alb, că nu a considerat necesară o centură de sud la Timișoara !

Ponta confirma ironic centura: „Nu stiu de ce in Banat trebuie sa spuna cineva de la Cluj ca sa credeti”

Nu înțelege de ce bănățenii nu pricep declarațiile, dacă ele nu sunt făcute de la Cluj, dar susține că șoseaua de centură a Timișoarei este prinsă în masterplanul general pe transport, varianta rectificată. Premierul Victor Ponta a făcut această declarație, sâmbătă, la Lunga.

Bojin a rezolvat centura de sud si intermodalul, dar nu prezinta documente oficiale

Președintele Consiliul Județean Timiș, Titu Bojin, afirmă că lucrările la centura de sud a Timișoare vor începe anul viitor. În plus, a rezolvat și problema Centrului Intermodal, trecut în Masteplanul General de Transport ca fiind în Giroc. Teoretic, sună bine. Practic, Bojin n-a prezentat niciun act oficial care să-i susțină declarațiile. În mai, ministrul Transporturilor excludea categoric centura din lista proiectelor finanțate de la bugetul de stat.

Operatiunea „Centura Timisoarei”: Ehegartner se mai documenteaza, Suciu ii cere ajutorul lui Ilie Sarbu

Masterplanul General de Transport, publicat săptămâna trecută, a omis o parte bună din proiectele Timișului și ale Timișoarei. Printre acestea, Centura de Sud. Senatorul PRL Petru Ehegartner și senatorul PSD Matei Suciu, membri în Comisia de Transport, vor acum să ia măsuri, deși nu le este foarte clar cum trebuie să procedeze.

Bojin a aflat: Centura Timisoarei nu e in masterplan, pentru ca e deja aprobata!

Centura de sud a Timișoarei nu face obiectul Masterplanului General de Transport al României! La această concluzie a ajuns președintele CJ Timiș, Titu Bojin. El știe exact de ce nu apare centura în acest document, dar nu poate spune cât costă și când vor începe lucrările, pentru care, chipurile, există finanțare!

Scuze peste scuze! Parlamentarii de Timis nu dau doi bani pe masterplanul care „sterge” centura Timisoarei

Ministerul Transporturilor a organizat, marți, la București, o dezbatere publică pe tema Masterplanului General de Transport, care exclude total proiectele importante ale Timișului. Mai mult sau mai puțin revoltați, parlamentarii nu s-au sinchisit să meargă să-și susțină județul. Unii chiar au aflat de la noi de existența acestui document extrem de important!

sosea centura

Guvernul da cu flit centurii Timisoarei, dar gaseste bani pentru cele de la Buhusi sau Targu Frumos

Masterplanul General de Transport, făcut public acum câteva zile, exclude total centura de ocolire a Timișoarei. Deși această lucrare a fost promisă de USL în 2012, Ministerul Transporturilor nu mai are în plan să execute proiectul. Primarul Nicolae Robu arată, din nou, acuzator, cu degetul către PSD.

Mai bine un SF amuzant, decat un horror plictisitor

Multă lume, din ce în ce mai multă, spune că primarul Nicolae Robu este un copil ajuns, brusc, prea mare. Că oscilează între idei năstrușnice de modernizare a Timișoarei și stări sufletești caracteristice pruncilor nelăudați pentru priceperea de a ridica cel mai frumos oraș din lego. Presa a relatat zilele trecute un astfel de moment în care edilului șef al urbei aproape că-i dădeau lacrimile de atâta nedreptate din partea mass-media și onor opiniei publice nerecunoscătoare pentru expozia sa în actul de administrație.

Meșterplanul matusalemicului Ciuhandu

Liberalii au criticat pe ici, pe colo masterplanul lansat zilele trecute de executivul municipal, lucrare în care primarul Ciuhandu și compania spun ce-ar trebui să se aleagă de Timișoara în următorii zece ani. Aș zice că punctele slabe din masterplan scoase pe taraba dezbaterii de Nicolae Robu și alți pricepuți liberali fac parte din critica constructivă a alternanței la putere.

Top