Categories: Primăria Timişoara

Clinica ORL de pe Revolutiei va avea o noua fata si lift! Doar din toamna lui 2017

La un an de când consilierii locali au avizat reabilitarea Clinicii ORL și montarea unui lift, primăria scoate la licitație lucrarea. Dacă totul merge bine, în toamna lui 2017, clădirea de pe Bd. Revoluției va scăpa de aspectul dezolant, iar bolnavii nu vor mai fi cărați cu targa pe scări. Totul, contra sumei de peste 456.000 de euro.

În octombrie 2015, consilierii au aprobat „Documentaţia de Avizare a Lucrărilor şi realizarea obiectivului de investiţii «Reabilitare imobil Clinica ORL+ lift – Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă, Bd. Revoluţiei, nr.6»”. Conducerea Spitalului Municipal solicitase reabilitarea clădirii încă din vara lui 2015 și, odată cu votul din CL Timișoara, teoretic, s-a rezolvat și problema transportului pacienților din sălile de operație spre saloane, fiind vorba despre instalarea unui lift. „Ținând cont de structura multietajată a clădirii, transportul cu targa al pacienților operați se face cu foarte mare dificultate, datorită scării interioare de dimensiuni înguste care nu respecta normele sanitare în vigoare. În trecut a existat un lift de persoane în incinta clinicii, actualmente demontat, puțul de lift existând în continuare”, se preciza în referatul proiectului votat în CL. Lucrarea urma să fie finanțată de la bugetul local, având o durată de execuție estimată la nouă luni și un preț de aproape 2,5 milioane de lei.

Investiția ar fi urmat să fie pusă în practică în 2016, dar ea va fi amânată pentru 2017. Abia la începutul lunii noiembrie, municipalitatea a publicat pe SEAP licitația pentru „lucrări obiectiv de investiții – reabilitare imobil Clinica ORL + lift – Spital Clinic Municipal de Urgență, bd. Revoluției 6”. „Lucrările care fac obiectul prezentei proceduri constau în reabilitarea fațadei la stradă și a învelitorii clădirii istorice în conformitate cu principiile și normele de intervenție asupra clădirilor cu valoare istorică, iar din punct de vedere al cerinței funcționale se propune amplasarea unui ascensor de dimensiuni standard”, se precizează în anunțul de licitație. Termenul de execuție este de nouă luni, iar suma pe care este dispusă s-o plătească primăria este de 2.05 milioane de lei. Ofertele pot fi depuse până pe 24 noiembrie, la ora 15, iar criteriul pe baza căruia va fi ales câștigătorul va fi prețul cel mai scăzut. Banii vor veni exclusiv de la bugetul local.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

6 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

9 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

12 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

12 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

14 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

15 ore ago