Se numește Isho și va transforma zona fostei ILSA, lăsată în paragină vreme de mai mulți ani, într-unul dintre cele mai bune spații de muncit și trăit în Timișoara. Totul va începe din primăvara lui 2017, când va fi pusă prima cărămidă la Isho Offices, noul proiect al antreprenorului Ovidiu Șandor.
Clădiri de birouri și de locuințe ultramoderne, cu parc, pistă de alergat, bazin, sală de sport și zonă comercială. Totul, în inima Timișoarei, la doi pași de centrul istoric. Antreprenorul Ovidiu Șandor și Mulberry Development pleacă la drum cu un nou proiect îndrăzneț, care va readuce la viață una dintre zonele părăsite ale orașului. Este vorba despre un teren de 5,3 hectare, situat pe Bd. Take Ionescu, în zona fostei ILSA. Șandor a lansat, de această dată la București, proiectul Isho Offices. „Vrem să dezvoltăm un proiect multifuncțional, care va cuprinde atât birouri, dar și zonă rezidențială, cu servicii complementare. Proiectul de birouri va fi dezvoltat în trei faze, prima urmând să demareze în prima parte a anului viitor. Proiectul de birouri va avea o structură P+7E, iar prima fază va presupune dezvoltarea unei suprafețe de 16.000 mp, pentru ca în următoarele doua faze să fie adăugați încă 34.000 mp. Proiectul nostru are cel mai bun amplasament în oraș, se bazează pe experiența proiectelor anterioare, se pliază pe nevoile concrete ale firmelor chiriașe și oferă soluții tehnice de ultimă generație care vor asigura cele mai bune condiții de muncă din oraș”, explică Ovidiu Șandor. Primele spații vor fi livrate în primul trimestru din 2018, construcția efectivă urmând să înceapă în primăvara lui 2017.
Proiectul Isho va cuprinde, pe lângă componenta office, nu mai puțin de 1.200 de apartamente, dar și un parc care se va întinde pe 7.500 de metri pătrați, cu pistă de alergat, vor exista un spa, o sală de sport și o piscină, dar și 2.000 de locuri de parcare, amplasate într-o parcare supraterană cu nouă etaje. Vor exista locuri de joacă și un after-school, supermarket, centru medical, farmacie și bănci și, desigur, spații de socializare, cafenele, restaurante și terase. Va fi construit, de asemenea, un debarcarder, care, spune Ovidiu Șandor, va servi drept zonă de relaxare. „Toate aceste servicii și facilități vor crea cel mai modern cartier al Timișoarei. Isho va reda orașului, probabil, cea mai bună zonă a sa, devenind un reper al Timișoarei de mâine și, în același timp, cea mai modernă și dorită locație, atât în ceea ce privește componenta spațiilor de birouri, cât și cea rezidențială”, susține antreprenorul.
Investiția se va ridica la aproximativ 130 de milioane de euro, întregul ansamblu urmând să fie finalizat până în anul 2021. Mai trebuie spus că investitorul va pune la dispoziția Primăriei Timișoara întreaga documentație pentru construirea unui pod pe Bega, astfel încât Inelul 2 de circulație să fie complet. La finalul lucrărilor, Isho va fi primul cartier complet, multifuncțional, construit în ultimii 20 de ani în zona de vest a României. Întregul ansamblu își propune, de asemenea, să obțină cea mai înaltă certificare internațională în ceea ce privește „clădirile verzi”, deținută de un proiect dezvoltat în afara Bucureștiului.
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…
Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara a anunțat că va avea program special cu ocazia…
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…
Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…
Români vor merge duminică la vot pentru a-și exprima opțiunea pentru președintele României, fiind programat…