Categories: Politicieni

Daniel Funeriu vede doi viitori ministri pe listele de candidati din Timis

Marilen Pirtea (PNL), ministru al Educației, și Cătălin Drulă (USR), titular la Tranporturi. Acesta este pronosticul fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, despre doi candidați din Timiș. Funeriu crede că PNL va fi pe primul loc la nivelul județului, iar ALDE nu va trece pragul electoral. El mai spune că Nicolae Robu își joacă viitorul politic la aceste alegeri.

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, candidat PMP la alegerile parțiale din 2014 în Timiș, face pe blogul personal o analiză a scrutinului parlamentar din 11 decembrie. El vizează doar alegerile din Timiș, afirmând că se simte obligat să scrie despre acest județ „din respect pentru cei 17% care mi-au acordat votul”. Menționând că nu va mai ocupa o funcție publică în România, Funeriu face și o predicție vizavi de modul în care vor fi distribuite mandatele, mizând însă și pe două nume de viitori miniștri dintre candidații din Timiș. El crede că rectorul UVT, Marilen Pirtea, locul I la Camera Deputaților din partea PNL, n-ar avea contracandidat pentru funcția de ministru al Educației. În același timp, titular la Ministerul Transporturilor va fi Cătălin Drulă, locul I la Camera Deputaților din partea USR, pe care-l Daniel Funeriu îl consideră un specialist desăvâșit, menționând că acesta a condus de facto ministerul și pănă acum.

În ceea ce privește împărțirea celor zece mandate de deputați, Funeriu crede că patru vor reveni PNL, trei la PSD, în timp ce PMP și USR vor primi împreună trei mandate. Fostul ministru al Educației crede că ALDE nu va intra în Parlament, iar UDMR va intra, dar nu va avea parlamentar în Timiș. Potrivit pronosticului lui Funeriu, vor fi deputați de Timiș Marilen Pirtea, Ben Oni Ardelean, Pavel Popescu și Liliana Oneț, din partea PNL, Călin Dobra, Alfred Simonis și Adrian Pau, de la PSD, Cornel Sămărtinean, de la PMP, și Cătălin Drulă, de la USR. Ultimul loc de deputat va fi disputat de Marius Dugulescu (PMP) și Radu Lupan (USR), crede Funeriu. La Senat, două mandate vor fi luate de PNL, în timp ce PSD și PMP vor lua câte unul, mai spune fostul ministru. Funeriu adaugă însă că, la fel de bine, un loc la Senat l-ar putea lua USR, dar îl preferă pe Radu Șumălan de la PMP. Ca atare, senatori de Timiș ar fi Alina Gorghiu și Claudiu Buciu, de la PNL, respectiv Eugen Dogariu, de la PSD.

Daniel Funeriu are câteva cuvinte și despre președintele PNL Timiș, Nicolae Robu. „Dl Robu, poate fără să își dea seama, își joacă viitorul politic: dacă scoate un scor bun, va fi propulsat printre liderii PNL care contează la nivel național, visul secret al activului primar al Timișoarei. Un scor slab îl va fragiliza în sânul organizației, unde și așa se vorbește pe la colțuri de o anumită megalomanie. Pretind că îl cunosc bine și aș vorbi mai degrabă despre o formă de supra entuziasm, proporțional cu simțul puterii, dar în cazul unui rezultat mai slab decât la locale nu cred că dușmanii îl vor ierta. Pentru el, așadar, e ca la poker: all in”, mai arată Funeriu, dând dovadă că n-a pierdut deloc contactul cu viața politică din Timiș.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago