Fantana muzicala din Parcul Botanic cauta proiectant! In 2017 am putea avea ceata si ecran de apa

Se caută proiect tehnic și studiu de fezabilitate pentru fântâna cântătoare din Parcul Botanic. Megainstalația de sunet și lumini pe care o voia primarul Nicolae Robu pe Bega nu se poate face, dar ea va fi realizată în parc și va avea atât „ceață”, cât și „ecran de apă”. Instalația ar putea fi terminată în 2017.

În iunie 2015, Primăria Timișoara lansa o invitație de participare privind investiția „Fântână ornamentală Canal Bega”. „Jocurile de apă vor reflecta liniștea dimineților, uneori cețoase, vor amplifica prin iluminatul subtil și mișcările lente ale jeturilor culorile picturale ale serii, fiind în permanentă concordanță cu starea generală a peisajului (…) Momentul în care fântâna este cu adevărat actorul principal al spectacolului este după căderea nopții, atunci când ea devine un simbol dinamic, interactiv, pentru municipiul Timișoara”, se preciza în acest document. Fântâna arteziană ar fi urmat să fie amplasată pe râul Bega, între podul Tinereții și podul Traian. În mai 2016 însă, CL a aprobat un proiect pentru „dezlipirea și alipirea unor imobile, în vederea construirii unei fântâni ornamentale muzicale în Parcul Botanic”. Practic, cu această ocazie, s-a pregătit terenul pentru mutarea fântânii de pe Bega! Explicația: canalul e prea puțin adânc în unele porțiuni, pentru a se putea construi un astfel de angrenaj.

Citește și: Fantana muzicala de pe Bega se muta… in Parcul Botanic!

Pe 1 noiembrie, primarul Nicolae Robu a anunțat începerea unei noi proceduri pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic, pentru fântâna ornamentală multimedia din Parcul Botanic. „Vom scoate la licitație execuția de îndată ce vom putea, astfel încât în 2017 să putem avea și acest sistem, unul extrem de spectaculos, care va atrage turiști în Timișoara, dar, dincolo de asta, care ne va bucura în primul și în primul rând pe noi, pe timișoreni. O să vedeți ce spectacole deosebite vor fi oferite acolo și veți vedea cum se va duce faima Timișoarei, că în fiecare zi, la o anumită oră, se pot urmări astfel de spectacole. Prin realizarea acestei investiţii, Parcul Botanic va deveni atracţia principală a oraşului, nu doar în seri obişnuite, ci şi cu ocazia unor evenimente speciale”, a declarat Robu. Ar urma să aibă loc proiecţii laser şi video, dar spectacole multimedia de amploare sau concerte live. Fântâna arteziană va avea un bazin parțial suprateran, cu dimensiunile 60x30m și o adâncime de 0,7 m. Nu vor lipsi, conform reprezentanților primăriei, perdeaua de ceață și ecranul de apă. „Vor fi și o mulțime de noi efecte realizate acolo, dincolo de cele care sunt cunoscute deja drept clasice. Vom vedea când totul va fi făcut încă un lucru care va face Timișoara un oraș și mai atractiv decât este la ora actuală”, a conchis edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Implementarea proiectului autobuzelor electrice a fost prelungită încă un an

Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…

3 minute ago

UPT, singura universitate premiată la Romanian Automotive Forum & Awards 2024

Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…

39 de minute ago

Taxele și impozitele locale au creat interes în plenul Consiliului Local Timișoara

Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…

57 de minute ago

Se deschide cea mai nouă ediție a Expo Mobila Timișoara

Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…

O oră ago

Lasconi cu Băsescu, Ciucă cu… Dani Mocanu. Apelul la unitatea dreptei făcut de Bolojan a dat ceva roade

Cu exact o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, liberalul Ilie Bolojan, într-una din…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 noiembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago