Categories: Primăria Timişoara

In Timisoara vor fi din toalete ecologice functionale, probabil de la primavara

În Timișoara nu mai funcționează, de câteva luni, toalete ecologice. În luna iunie a expirat contractul pentru închirierea și întreținerea acestora, dar se pregătește acum o nouă licitație. Consilierii locali vor trebui să aprobe, în viitorul plen, caietul de sarcini, iar apoi licitația va fi lansată pe SEAP.

Problema toaletelor publice este una dezbătută intensă în ultimii ani la Timișoara. A fost criticată inițiativa amplasării de toalete ecologice, considerate neigienice, în dauna construirii unor WC-uri publice de secolul XXI sau măcar a achiziționării unor cabine moderne. Totuși, primarul Nicolae Robu a declarat că, pentru moment, aceasta nu este o prioritate a administrației locale. Pe de altă parte, la finele lunii iunie, a expirat contractul de închiriere și întreținere a toaletelor ecologice amplasate în mai multe puncte din oraș. Acum, primăria pregătește totuși o nouă licitație pentru acest serviciu. Pe ordinea de zi a viitorului plen se va afla un proiect referitor la caietul de sarcini pentru achiziționarea serviciului „Închirierea și întreținerea toaletelor ecologice mobile pe raza Municipiului Timișoara”. Va urma o licitație publică pentru amplasarea a minimum 27 și maximum 40 de astfel de cabine, cuprinsă într-un contract valabil pe doi ani.

După aprobarea caietului va fi organizată licitația, cererea de oferte urmând să fie publicată pe SEAP. Procedura va dura 90 de zile, dacă nu apar contestații, astfel că toaletele ecologice nu vor putea folosite decât de la începutul anului viitor. Acestea vor fi amplasate în diverse locuri din oraș: în locuri de joacă, piețe volante, parcări, parcuri sau chiar cimitire: str. Cugir, Parcul Bucovinei, parcarea din Piața Dacia, Biserica Mehala, locul de joacă str. Macilor/Bogdăneștilor, parcul din zona Blașcovici, parcul de pe str. Lisabona/Măslinului, parcul Sf. Nicolae, Parcul Central, cimitirul din Calea Șagului, parcul Petofi/RATT, Parcul Poporului, parcul din Piața Bihor, parcul de pe Bd. Sudului, parcul de pe str. Prezan, locul de joacă din Steaua, Parcul Catedralei, Gara de Nord, Institutul Agronomic, str. Albăstrelelor, Calea Sever Bocu/str. Câmpina, piețele volante de la stadion și din Calea Lipovei, dar la adăpostul de pe str. Învățătorului. În 2014, la ultima licitație pe această temă, contractul a avut o valoare de circa 260.000 de euro.

Share
Published by
editor

Recent Posts

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

O oră ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

2 ore ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

2 ore ago

Doi jucători străini vin la SCM USV via Constanţa

Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…

2 ore ago

Din această săptămână putem zbura direct între Timișoara și Dubai

Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…

2 ore ago

Florin Drăgan, rectorul UPT: „A fost un an plin de incertitudini în mediul economic, iar instabilitatea politică accentuează problemele”

La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…

3 ore ago