Categories: Afaceri

Vrei un apartament la Timisoara, platesti mai mult

Cererile plasate de proprietarii care îşi scot apartamentele la vânzare în capitala Banatului au fost mai mari faţă de luna precedentă, 0,7%, dar preţurile au crescut cu aproape zece procente faţă de acum un an. Se vede tot mai mult tendinţa de creştere a preţurilor la apartamentele noi, mai mare decât la cele vechi.

Dacă prima lună de toamnă a dus la creșterea entuziasmului vânzătorilor și, implicit, a prețurilor solicitate, în octombrie așteptările acestora s-au mai temperat. Valoarea medie de listare pentru apartamentele disponibile spre vânzare la nivel național (noi și vechi) s-a diminuat ușor în ultimele 30 de zile, cu 0,3% mai exact, de la 1.045 la 1.042 de euro pe metru pătrat util. Față de perioada similară a anului trecut, când un apartament costa, în medie, 980 de euro pe metru pătrat, nivelul actual este cu 6,3% mai ridicat. Dintre marile orașe analizate în detaliu, jumătate au consemnat creșteri, iar celelalte scăderi de preț. Un fapt interesant este că, după ce luna trecută a surclasat Cluj-Napoca la acest capitol, Timișoara își menține prima poziție în clasamentul scumpirilor la 12 luni. Dintre marile oraşe, în Timişoara a avut loc cea mai mare creștere a prețurilor în ultima lună, pretențiile vânzătorilor majorându-se cu 0,7%, de la 1.022 la 1.029 de euro / mp util. Tot aici apare și cel mai mare avans la 12 luni, respectiv 9,6%, de la valoarea de 939 de euro / mp, valabilă în octombrie 2015. În ultimele 30 de zile, preţurile cerute la apartamentele vechi s-au apreciat cu 0,2%, de la 1.024 la 1.026 de euro / mp, însă cele noi s-au scumpit cu 2,8%, de la 1.014 la 1.042 de euro / mp.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago