Categories: AfaceriUltima ora

Inainte de Craciun, Timisul va avea 15 noi kilometri de autostrada

Timişul rămâne singurul judeţ din România care va beneficia de noi kilometri de autostradă în acest an. Ministrul Transporturilor a confirmat că la jumătatea lui decembrie va deschide o primă parte din lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, de fapt, singurii noi kilometri care vor deveni funcţionali în acest an.

Deşi ultimele date prezentate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii din România arată că stadiul lucrărilor la autostrada Lugoj – Deva nu a înaintat prea mult, aici vor fi singurii kilometri noi de drum rapid inauguraţi în 2016 în România. Este vorba despre porţiunea de la Traian Vuia la Margina, din lotul 2. Conform datelor prezentate de CNAIR, pe acest lot, construcţia a ajuns la 52,25%. Pe aproape jumătate din lot trebuie lansate noi licitaţii pentru stabilirea unui constructor pentru tunelurile din cea de a doua parte. Mult mai bine stau lucrările pe lotul 3, unde s-a ajuns la 70,15%, faţă de 67,12% luna trecută. Lotul 4 stă cel mai rău, cu doar 48,15% din totalul construcţiei, și nu s-a mai lucrat de mult timp. Singurul lot atribuit unui constructor român a avut un avans foarte mare la început, dar lucrările au fost brusc întrerupte, din cauză că lipsea autorizaţia de construcţii.

Ministrul Transporturilor a confirmat încă o dată că cei 15 kilometri din lotul 2 vor fi deschişi luna viitoare. „Anul acesta vor mai fi inauguraţi 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva, lotul II, în jur de 15 decembrie. Am fost acolo, lucrările sunt avansate. Pentru 2017 este vorba de 150 de kilometri de autostradă, tronsonul Lugoj-Deva, Sebeş-Turda, plus Suplacu de Barcău -Borş, 26 de kilometri. Acum lansăm procesul de licitaţie pentru mai mult de 500 de kilometri de autostradă Tg-Neamţ-Iaşi-Ungheni, Craiova-Piteşti, Sibiu-Piteşti, loturile I şi II, dar vrem să deblocăm şi pentru tronsonul Comarnic-Braşov, unde se ştie că au fost o serie de contestaţii. De asemenea, am deblocat între Sibiu-Sighişoara şi vrem să lansăm licitaţia între Sighişoara şi Braşov”, a declarat Sorin Buşe.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago