Categories: Ziaristu' de terasă

Jurnal de campanie (11): O super-electorală: Sala Polivalenta de 16.000 de locuri in 2018!

La jumătatea campaniei electorale, Nicolae Robu ne dă o veste „super”. Vom avea o sală polivalentă „super” de 16.000 de locuri în 2018. O va face oare tot firma care de mai bine de șase ani n-a terminat o sală „super” de 2.500 de locuri? Unii candidați n-au nicio problemă dacă nu se aleg. Pot face și alte lucruri. De exemplu, tânărul Marian Cucșa (ALDE) s-ar putea face folclorist. Nu vă gândiți la prostii, „folclorist” nu e genul masculin de la celebrele „folcloriste” ale lui Pinalti.

Dacă nu iese deputat, Cucsa se poate face folclorist

Marian Cucșa, candidat ALDE la Camera Deputaților, a ajuns la concluzia, zilele trecute, că a crescut înfiorător în sondajele de opinie și dă frisoane contracandidaților. Tânărul politician a decis să facă încă un pas spre notorietatea absolută, așa că și-a cumpărat, practic, o întreagă emisiune de… dedicații de muzică populară! Într-un decor tradiționalo-kitschos, în care și-a făcut loc și un laptop cu carpetă, timp de aproape o oră și jumătate, Marian Cucșa a citit mesaje de pe telefonul moderatoarei și a povestit cât de aproape este el de locuitorii din satele Banatului. „Oamenii de la sat, văzând că sunt unul de-al lor, se bucură că vor avea un reprezentant în parlament”, a cuvântat, duios, șeful filialei Timiș a ALDE. Așteptăm cu interes viitoarele emisiuni. Îi sugerăm una de sport, deși candidatul nostru pare puțin prea delicat pentru vorbele grele care însoțesc manifestările de pe stadioane, sau, și mai bine, una de măiestrie în bucătărie. Cucșa își va putea demonstra dibăcia în ceea ce privește curățarea cartofilor, prăjirea chiftelelor și chiar învârtirea cremelor pentru torturi. Ce, gospodinele nu sunt și ele alegători?

Buciu știe: Dobra l-a săpat pe Boldea

Preşedinte al PNL Lugoj făcut la apelul bocancilor și pus apoi candidat pe locul II la Senat, Claudiu Buciu pare a fi noul megastar al liberalismului timișean. Și nu doar al liberalismului, fiindcă Buciu vrea să rezolve și din problemele PSD. Cum ar fi disputa dintre primarul Lugojului Francisc Boldea și candidatul Călin Dobra, lugojean la rândul lui. „Voi sprijini Lugojul, chiar dacă este condus de un primar PSD, pentru că datoria mea este faţă de dumneavoastră. L-au adus pe Ponta aici, pe scenă, şi l-au lăudat că este prietenul Lugojului. Ponta, în trei ani de guvernare, a adus zero lei la Lugoj. Candidatul PSD, la Camera Deputaţilor, de pe primul loc, (n.r.- Călin Dobra) a fost doi ani subprefect şi patru ani vicepreşedinte de consiliu judeţean. Nu a făcut nimic, dar nimic pentru Lugoj, decât să încerce să submineze funcţia de la partid a actualului primar. Îl voi ajuta pe actualul primar să deblocheze ştrandul, bazinul acoperit, grădiniţa din Balta Lată, blocurile MApN, staţia de epurare„, a aspus Buciu. Că Ponta n-a făcut nimic pentru Lugoj o fi foarte adevărat. Dar de unde atâta grijă pentru primarul Boldea și problemele acestuia din PSD? Despre primarul Robu și problemele acestuia din PNL nu știe nimic? Sau nu vrea să ne spună?

E campanie electorală, avem sală polivalentă de 16.000 de locuri

Trecerea în faza a doua a campaniei electorale vine cu o veste bună de la primarul Nicolae Robu. Sau, dacă vreți, e o veste „super”, ca să-l cităm pe liberal. Astfel, în 2018, adică în mai puțin de doi ani, Timișoara va avea o sală polivalentă cu o capacitate de 16.000 de locuri. Dacă mai trebuie să facem noi, timișorenii, ceva pentru a primi această sală, Robu nu ne-a spus. Probabil însă, ca să nu-i rămânem datori, ar cam trebui să votăm PNL. „VESTE SUPER DE LA COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚII ! TIMIȘOARA VA AVEA ÎN 2018 SALĂ POLIVALENTĂ DE 16 000 DE LOCURI, CEA MAI MARE DIN ROMÂNIA ! Dacă vă bucurați, dați Like și Share!”, scrie Robu pe Facebook. Apoi el povestește cum din 2012 se tot luptă pentru această sală, dar n-a găsit înțelegere decât la actualul guvern. Aici ar mai fi ceva de spus. Da, regula de trei simplă nu se aplică în astfel de cazuri, dar să facem un exercițiu de imaginație. Dacă la o sală de 2.500 de locuri se lucrează de șase ani și tot nu e finalizată, o sală de 16.000 de locuri în timp va fi gata?

Partidul lui Vlad Țepeș vrea să elibereze borfașii din pușcării

Cantonat în maximum 2% în mai toate sondajele de opinie, Partidul România Unită al lui Sebastian Ghiță încearcă din răsputeri să vină cu noi propunerei șocante. Cum cea prin care partidul îl nominaliza pe PSD-istul Victor Ponta în funcția de premier n-a dat niciun rezultat, „extremiștii” lu’ Ghiță au mai născocit o propunere șoc. Astfel, de o zi, pe televiziunea de casă a aceluiași Ghiță curge non-stop un clip electoral prin care PRU promite nici mai mult nici mai puțin decât amnistie penală. Și dacă asta nu e de ajuns, „patrihoții” lu’ Ghiță anunță și amnistie fiscală pentru toți românii. Din pușcărie ar urma să fie eliberați toți hoții, corupții, borfașii etc, cu excepția celor care au comis acte de violență. De remarcat aici că sigla acestui bizar partid este chiar un portret al lui Vlad Țepeș. Cum ar veni, Țepeș băga borfașii în temniță, dacă nu chiar în țepe, iar epigonii lui le dau drumul. Că doar suntem în România tuturor posibilităților.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

17 minute ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

32 de minute ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

51 de minute ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

57 de minute ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

2 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

2 ore ago