Categories: Social

Lorin Fortuna va fi inmormantat marti

Revoluționarul Lorin Fortuna, care a încetat din viață vineri, 25 noiembrie, își va găsi odihna veșnică în Cimitirul Eroilor din Timișoara. Ceremonia funerară este programată marți, 29 noiembrie, de la ora 14.

Revoluționarul Lorin Fortuna a murit vineri, 25 noiembrie, pe secția ATI a Spitalului Județean Timișoara. Avea 68 de ani și, cu doar câteva zile înainte să părăsească această lume, fusese operat de urgență. Cel mai probabil, cauza morții sale a fost un stop cardio-respirator. El va fi înmormântat marți, 29 noiembrie, la ora 14, în Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei. Fortuna a fost liderul Revoluției de la Timișoara, devenind, în 20 decembrie 1989, președintele Frontului Democratic Român, primul partid antitotalitar din România. El a rostit, cu un curaj nebun, primul discurs din balconul Operei. „Mă numesc Ioan Lorin Fortuna, sunt cadru didactic la Institutul Politehnic din Timişoara şi vreau să vă spun că pentru mine cale de întoarcere nu există. Am hotărât să lupt pentru ca jertfele celor care au murit în Timişoara între 16-20 decembrie, rănile celor care au fost împușcați, suferințele celor arestați, implicarea noastră de acum, să nu fie inutile. De aceea vă propun să constituim un partid politic, să organizăm revolta în mod temeinic, să-i conferim forța datorită căreia puterea comunistă să se simtă obligată să ne considere partener de dialog, nu masă de manevră”, spunea atunci acesta. În ultimii ani, Lorin Fortuna și-a dobândit o stranie notorietate datorită teoriilor sale referitoare la civilizațiile care populează planeta Pământ. Spunea despre el că este gorilian, spre deosebire de alți oameni, care intrau în categoriile reptilieni, șerpilieni, delfinieni și așa mai departe.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago