Categories: Politicieni

Nicusor Dan, la Timisoara: USR nu se sparge in urmatorii patru ani

În USR coexistă oamenii de dreapta și de stânga, progresiști și conservatori, dar nu există riscul imediat ca partidul să se destrame. Nicușor Dan a explicat, la Timișoara, că declarația lui de acum câteva zile a fost „ușor scoasă din context”. Ținta sa la alegeri este 10-15 procente și un parlament care să nu mai fie autist.

USR a prezentat, la Timișoara, o parte din candidații pentru alegerile parlamentare din județele Timiș și Caraș-Severin. „Suntem cu oameni care nu au mai făcut politică, care au o carieră profesională, care nu ar fi făcut niciodată politică dacă lucrurile ar fi mers bine în România. În activitatea noastră viitoare veți vedea o reprezentare a aspirațiilor societății și, din punct de vedere concret, o să vedeți în Parlament o discuție a fiecărei comisii de specialitate cu actorii relevanți din societate, organizații profesionale, organizații patronale, ONG-uri. Nu mai dorim să avem un parlament autist. Ne interesează foarte mult reformarea a tot ceea ce înseamnă administrație publică în România. Asta înseamnă și gestionarea mai bună a banului public. În România, anual se fură 4-5 miliarde de euro, de ajuns cât să faci două-trei autostrăzi”, a anunțat Nicușor Dan. USR vrea 10-15% din voturi și, spune Dan, în sondajele din septembrie atinsese deja 10%. „Este o alegere între o politică așa cum s-a făcut până acum și o politică onestă, transparentă, deschisă. Pe scurt, e diferența dintre o guvernare în care baronii locali de toate culorile se simt ca peștele în apă și o guvernare deschisă, transparentă în România. Asta e miza României în următorii patru ani și pentru asta ne vom lupta în campania electorală”, a explicat președintele partidului.

În urmă cu câteva zile, Dan a declarat, pentru Radio France International, că USR s-ar putea sparge ca partid. „Există niște distincții de finețe, să le spunem. Asta face ca în Uniunea Salvați România să existe și oameni de stânga, oameni de dreapta și oameni pe scara asta conservator-progresistă. Am ales să fim împreună sub această umbrelă pentru că este un prag de 5% în Parlament și un partid ca USR are șanse să intre. Cinci partide delimitate ideologic n-ar avea șanse. Când vom fi mai mari probabil că ne vom și sparge ideologic, păstrându-ne civilitatea unul față de celălalt”, afirma acesta, într-o înregistrare audio publicată pe site-ul RFI. Totuși, Dan spune că acest lucru este puțin probabil să se întâmple. „Declarația a fost ușor scoasă din context, în opinia mea. Este o discuție teoretică despre cum pot să coexiste într-un partid oameni de stânga și de dreapta cu oameni progresiști și conservatori. Am spus că, dacă acest partid va ajunge la 30-40% și când va ajunge, e posibil ca acest lucru să se întâmple. Deocamdată suntem la 10-15% și vă spun că în următorii patru ani nu există acest risc. În următorii patru ani vom funcționa în această formulă”, a mai declarat liderul USR.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

5 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

9 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

9 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

9 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

9 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

9 ore ago