Primăria Timișoara va plăti peste 1,3 milioane de euro pentru ca Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie „Victor Babeș»” să aibă, în sfârșit, o stație de epurare, iar apa uzată să nu mai ajungă în rețeaua publică. În plus, vor fi făcute locuri de parcare și va fi modernizată stația de abur. Licitația pentru aceste lucrări a fost lansată la un an și jumătate de când consilierii locali au fost de acord cu investiția.
În vara lui 2015, consilierii locali au votat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru „Stația de epurare și instalații abur la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie «Victor Babeș»”. Investiția era considerată extrem de importantă, în condițiile în care acest spital nu are, în momentul de față, o stație de epurare, iar „toate apele uzate infestate cu diferiţi microbi contagioşi si necontagioşi de la grupurile sanitare, laboratoare, bloc alimentar și din cadrul grupurilor sanitare aferente saloanelor de bolnavi se deversează în reţeaua de canalizare urbană”. Dincolo de stația de epurare și rețeaua de canalizare, SF-ul prevedea și o stație de aburi folosită pentru spălătoria spitalului și pentru blocul alimentar. „Se dorește înlocuirea cazanului de abur și punerea în funcțiune fără alte intervenții la instalațiile din stația de abur, reabilitarea instalației din stația de abur și înlocuirea traseelor care conduc aburul spre consumatori, respectiv spre spălătorie și blocul alimentar”, este notat în hotărârea de consiliu votată în iunie 2015.
Un an și jumătate mai târziu, primăria scoate la licitație aceste lucrări. Este vorba despre trei loturi diferite, care pot avea câștigători diferiți, după cum urmează:
lotul 1 – construcție stație de epurare ape uzate, rețele de canalizare de incintă și lucrări rutiere de incintă. „Se va realiza construirea unei stații de epurare și a unei rețele de canalizare nouă în curtea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie «Victor Babeș», canalizare care va prelua apele uzate provenite din activitatea spitalului, pentru separarea colectării apelor uzate și a branșării la rețeaua urbană în funcție de conținutul lor de microbi contagioși și necontagioși, pentru evitarea epidemiilor ce pot apărea prin intermediul rețelei de canalizare”, scrie în anunțul de licitație. Valoarea acestui lot: peste 5,1 milioane de lei, cu tot cu TVA. Lotul al doilea, cu o valoare estimată de peste 202.000 lei, prevede realizarea a 52 de locuri de parcare pe strada Lorena, destinate spitalului de boli infecțioase. Al treilea lot, estimat la aproape 710.000 lei, prevede modernizarea stației de abur a spitalului. Ofertele pot fi depuse până la 28 noiembrie, ora 15, criteriul de atribuire fiind, ca de obicei, prețul cel mai mic. Banii pentru întreaga lucrare vor proveni integral de la bugetul local.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…