Unda verde va fi reglata abia in februarie! Robu: Traseul Dumbravita – Punctele Cardinale intra in sistem

Sunt patru trasee cu undă verde în Timișoara și se lucrează la al cincilea. Primarul Nicolae Robu spune însă că lucrurile nu vor fi clare decât în luna februarie, așa că șoferii nu trebuie să se aștepte la minuni. Edilul e încântat că tot mai multă lume are încredere în sistem.

Undă verde pe unul dintre cele mai circulate trasee din Timișoara: este vorba despre ruta Calea Lipovei – Punctele Cardinale. Se lucrează acum la asta și, spune primarul Nicolae Robu, în momentul de față sunt patru tronsoane care au intrat în acest sistem de management al traficului. „Avem patru tronsoane cu undă verde: Liviu Rebreanu – de la Șagului până la AEM, 24 din 24, pe tot parcursul zilei, Simion Bărnuțiu – Take Ionescu, de la Dorobanților și până la Punctele Cardinale, undă verde non-stop, de la trecerea spre Hotel Continental și până la Michelangelo, respectiv de la Michelangelo până la Spitalul Județean, intersecția Arieș cu Liviu Rebreanu. Se lucrează, de astăzi, la Calea Lipovei, de la intrarea dinspre Dumbrăvița și până la Punctele Cardinale”, a declarat edilul.

Primarul cere înțelegere din partea șoferilor, care nu trebuie să se aștepte la minuni, în condițiile în care tot traficul duce spre zona centrală a orașului. „Aducerea mai multor mașini printr-o eficientizare a traficului din zonele periferice în zona centrală creează, în mod natural, și inevitabil, aglomerații mai mari în aceste zone centrale pentru care nu avem descărcare în momentul de față. Mă refer aici la Punctele Cardinale și la Piața Mărăști. În momentul în care Pasajul Popa Șapcă va fi lărgit la patru benzi și strada Popa Șapcă la fel, atunci se va produce o descărcare mult mai bună la Punctele Cardinale. Similar stau lucrurile în Mărăști, zonă care a devenit cea mai aglomerată acum. Am dat drumul unui proiect de creare a unei benzi suplimentare în girație, ea va ajuta, dar nu va fi o soluție care să schimbe radical lucrurile. Când vom da în folosință la Pasajul Jiul încă o bandă, se va simți că mai multe mașini vor trece prin acea zonă din partea de sud în partea de nord și viceversa și nu vor mai ajunge în Mărăști. Modificări spectaculoase vor apărea când vom avea Pasajul Solventul finalizat, dar asta se va întâmpla prin anul 2018, sperăm noi, spre sfârșitul anului 2018”, afirmă Robu.

Deși pe rețelele de socializare mulți dintre șoferii din Timișoara se plâng că trebuie să petreacă minute în șir în trafic, Nicolae Robu e convins că sistemul începe să câștige adepți de la o zi la alta. „Am văzut că lumea a început să aibă încredere în sistem, văzând rezultatele concrete. Așteptările de îmbunătățire în trafic înainte de data de 1 noiembrie au fost total fără acoperire. Eu mereu am încercat să atrag atenția tuturor să nu aibă astfel de așteptări, pentru că era păcat să se producă dezamăgiri fără niciun rost. Linia trebuie trasă la trei luni după data de 1 noiembrie”, a mai declarat primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

3 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

6 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

6 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

9 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

11 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

11 ore ago