Categories: Politicieni

Claudiu Buciu si-a dat demisia! A fost presedinte PNL Lugoj o luna si jumatate

Instalat, în octombrie, cu surle și trâmbițe la șefia PNL Lugoj, pentru a revigora organizația, și pus pe locul al doilea pe lista pentru Senat, Claudiu Buciu a depus armele a doua zi după alegerile parlamentare. El și-a anunțat demisia.

Din octombrie, Organizația PNL Lugoj avea un nou președinte, în persoana lui Claudiu Buciu, fost liberal detașat în București și fost candidat la primăria municipiului de pe Timiș la alegerile din iunie. Numirea lui Buciu a fost precedată de unele tensiune în organizația lugojeană, iar președintele Nicolae Robu susținea că este nevoie de un suflu nou în partid. „Am fost în căutarea unei formule care pe viitor să nu mai ducă la lupte păguboase între actorii de dreapta, așa cum s-a întâmplat la alegerile locale. Au fost dispute între candidații de dreapta, votul s-a împărțit și nimeni nu a reușit să adune destule voturi ca să câștige funcția de primar (…) Claudiu Buciu a reușit la locale să ia aproape 30% din voturi ca independent, dânsul fiind un om de dreapta, fost activist PNL. Am vrut să dăm un imbold, o scânteie, prin aducerea unui suflu nou lângă tot ce aveam deja acolo”, explica Robu. „Dacă la parlamentare nu voi face fie și un singur vot peste PSD, îmi depun mandatul de președinte al organizației”, susținea Claudiu Buciu, după instalare.

Buciu a anunțat, luni dimineață, că renunță la funcția de președinte al PNL Lugoj. „I-am comunicat președintelui Nicolae Robu că îmi depun mandatul și rămâne ca domnia sa și biroul politic județean să decidă ce se va întâmpla mai departe. Le mulțumesc lugojenilor pentru votul acordat, pentru că față de alegerile locale, PNL Lugoj a obținut un număr aproape dublu de voturi. Cred că suntem singura organizație care am reușit să obținem un rezultat mai bun decât la locale și asta este o reconfirmare a încrederii pe care mi-au acordat-o lugojenii”, a declarat acesta, citat de cetateanul.ro. Claudiu Buciu a fost plasat pe locul al doilea pe lista pentru Senat, în spatele Alinei Gorghiu. Președintele PNL Nicolae Robu nu a putut fi contactat.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago