Categories: PoliticieniUltima ora

Robu si-a dat demisia si a anuntat ca nu mai candideaza in 2020!

Ședință cu scântei la PNL Timiș! În urma presiunilor primarilor, Nicolae Robu și-a dat demisia din funcția de președinte al filialei și, mai mult, le-a spus liberalilor să-și caute candidat la primărie în 2020! Noua conducere a filialei va fi stabilită, cel mai probabil, săptămâna viitoare. UPDATE: Va renunța la președinția organizației Timișoara și Dan Diaconu. Dan Popa a demisionat și el din funcția deținută.

Nicolae Robu a renunțat, joi seară, la funcția de președinte al filialei PNL Timiș. Deși a început ședința BPJ decis să nu-și dea demisia și le-a spus, din nou, colegilor săi că se bucură de încrederea a 76% dintre timișoreni, Robu s-a lovit parcă de un zid. S-a lăsat cu acuze din mai multe părți, iar primul care i-a cerut demisia șefului filialei, pe un ton extrem de civilizat, a fost primarul din Dudeștii Noi, Alin Nica. A urmat, și a fost extrem de dur în afirmații, solicitându-i președintelui de filială să renunțe, fostul secretar general al PNL Timiș, Marian-Constantin Vasile, unul din cei care i-au fost foarte apropiați lui Robu. Apoi a luat cuvântul Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare, care a cerut același lucru. Robu a vorbit și el, spunându-le liberalilor că-și dă demisia, dacă ei doresc asta. Supărat, actualul edil-șef al orașului de pe Bega a afirmat chiar că, în aceste condiții, PNL Timiș va trebui să-și caute un alt candidat pentru Primăria Timișoara!
UPDATE1: Ședința BPJ al PNL Timiș s-a încheiat, iar Robu și-a dat, într-adevăr, demisia. Noua conducere a filialei nu a fost însă stabilită și nici nu s-a discutat nimic despre acest aspect. Lucrurile urmează să fie tranșate săptămâna viitoare, când se va decide și cine va fi liderul filialei până la organizarea de alegeri.
UPDATE2: Joi seară s-a mai înregistrat o demisie, cea a lui Dan Popa, care era prim-vicepreședinte coordonator, și încă una este așteptată luni. Este vorba despre cea a lui Dan Diaconu, care vrea să renunțe la președinția organizației PNL Timișoara. În plus, Nicolae Robu și-ar fi anunțat colegii de partid că, de acum încolo, se va concentra exclusiv pe munca de la primărie.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

20 de minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

53 de minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago