Donatie de aproape 2 hectare pentru Primaria Timisoara, de la un miliardar, in zona Solventul

Proprietarul domeniului Solventul este de acord să doneze municipalității terenul pe care ar urma să fie construit în zonă un pasaj, într-unul dintre cele mai importante proiecte care se vor derula în Timișoara. După finalizarea tranzacției va putea fi întocmită și documentația.

Primarul Nicolae Robu a anunțat că s-a întâlnit cu reprezentanții proprietarului „domeniului Solventul”, pentru a încerca să rezolve pproblemele legate de terenul pe care ar urma să fie realizat proiectul care va rezolva o mare parte din aglomerația din traficul din Timișoara. „Ne-am înțeles asupra variantei de realizare a Pasajului Solventul, în sensul că aceste proiect, în varianta lui optimă, ar trebui să ocupe o parte din proprietatea respectivă. Va fi un drum cu patru benzi spre viitorul pod spre Bega, plus linii de tramvai. Reprezentanții proprietarului au fost deschiși și au înțeles necesitatea realizării unor drumuri importante acolo. Se va face în perioada următoare dezmembrarea de rigoare și cedarea terenului respectiv către primărie”, spune edilul. După ce donația va fi aprobată de CL Timișoara, se va putea avansa cu proiectele referitoare la Pasajul Solventul și podul peste Bega. „Pasajul va fi unul dintre cele mai importante pe care le-a avut Timișoara în istoria sa, pentru că impactul va fi de maximă substanțialitate. O mulțime de mașini nu vor mai aglomera zona centrală a orașului, ci vor traversa din nord în sud și invers prin zona Solventul. Prin pasaj vor fi duse și liniile de tramvai”, a mai declarat Robu.

În final, va fi vorba despre o donație de aproximativ 1,8-2 hectare. Pasul următor va fi finalizarea documentației. „Avem studiul de fezabilitate aproape gata, dar nu putem să-l recepționăm pentru că nu avem încă tot terenul pentru extinderea Căii Bogdăneștilor, pasaj și sensul giratoriu. De îndată ce vom aproba în CL studiul de fezabilitate, vom da drumul la etapa a doua, elaborarea proiectului tehnic cu detalii de execuție, apoi vom organiza licitație. Încercăm să accesăm fonduri europene. Dacă nu vom reuși, vom merge pe bugetul local. La nevoie, în anii următori, vom lua credit bancar”, mai spune Nicolae Robu. Edilul a spus că nu știe cine este proprietarul terenului de la Solventul, dar că este „un miliardar”. Procedurile de dezmembare și donație ar putea fi finalizate în aproximativ o lună și jumătate.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 minute ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

35 de minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

O oră ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

5 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago