Categories: Politicieni

PNL Timis va avea o propunere pentru presedinte al CJ cu o singura conditie

E tot mai puțin probabil că liberalii vor avea o propunere pentru funcția de președinte al CJ Timiș, la votul programat sâmbătă, 14 ianuarie. Președintele demisionar Nicolae Robu spune că șansele de a face o majoritate sunt cam fel ca acum jumătate de an. Atunci, PSD a făcut alianță cu ALDE și PMP.

Consiliul Județean Timiș va avea de sâmbătă, 14 ianuarie, un nou președinte. La plenul programat la ora 12 este așteptat să participe și premierul Sorin Grindeanu, care a părăsit fotoliul de șef al instituției la finele lunii decembrie. Locul lui Grindeanu va fi ocupat de Călin Dobra, cel care a renunțat la Camera Deputaților pentru a se întoarce la consiliul județean al cărui vicepreședinte a fost până în iunie 2016. Președintele demisionar al PNL Timiș, Nicolae Robu, anunțase, la finele lui 2016, că ar vrea o unificare a Dreptei, astfel încât aceasta să-și adjudece funcția de președinte al CJ. „Noi încercăm să creăm o altă alianţă, lucrurile se vor întâmpla într-un fel sau altul (…) Până la urmă, fiecare îşi joacă şansele (…) Dacă noi reuşim, mergem cu o nouă majoritate şi, cu toate consecinţele de rigoare, fac tot posibilul să reuşim”, spunea Robu.

Liberalul pare să se fi împăcat între timp cu ideea că PSD este în continuare majoritar în CJ Timiș. În aceste condiții, PNL ar putea repeta schema din vară, când nu a avut propunere pentru funcția de președinte. „Nu vom merge cu o propunere dacă nu reușim să avem o înțelegere pe o majoritate la vot. N-are rost. Șansele de a face o majoritate sunt la fel ca și astă vară. Sunt plusuri și sunt minusuri, dar nu vreau să vorbesc despre asta”, susține Nicolae Robu. Întrebat dacă vreunul dintre consilierii județeni liberali și-a manifestat expres intenția de a fi președinte, Robu a zâmbit: „Dacă reușim să facem o majoritate, vor fi mulți doritori să fie președinte. Nu asta e problema”. Actuala majoritate din CJ Timiș este formată din PSD – 16 consilieri, ALDE – doi consilieri şi PMP – doi consilieri. Sunt, de asemenea, trei consilieri UNPR, care, conform declarațiilor președintelui filialei Timiș, Ion Răducanu, vor merge tot cu PSD. Liberalii sunt 14. Pentru a fi ales șef al CJ, un candidat are nevoie de 19 voturi.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

2 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

5 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

5 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

6 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

6 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

6 ore ago