Categories: Economic

Germanii de la Continental au cele mai importante afaceri din Timis

O hartă interactivă a afacerilor din România arată că germanii de la Continental deţin cele mai importante afaceri din Timiş. Prin intermediul a două societăţi, producătorul din industria automotive are cele mai mari cifre de afaceri din judeţ. Din punct de vedere al numărului de angajaţi, liderul este Delphi Packard Romania SRL.

O agenție de marketing din Timișoara a realizat o hartă interactivă care permite vizualizarea, printr-un simplu click, a celor mai interesante cifre despre afacerile din toate zonele din România. „Ideea acestei hărți a pornit în primul rând de la o problemă internă a noastră. De multe ori voiam să căutăm date despre anumite industrii sau județe, dar acestea erau foarte împrăștiate pe Internet sau greu de găsit. Ne-am gândit că dacă noi avem această problemă, cu siguranță și alți români o au. Așa a luat naștere harta”, explică Toma Grozăvescu, fondatorul Smarters. În București sunt cele mai multe firme înregistrate, 115.843, aproape de cinci ori mai multe decât județul Timiș, unde sunt 24.243 de firme. În total sunt șapte județe care depășesc pragul de 15.000 de companii înregistrate: Timiș, Bihor, Cluj, Ilfov, Constanța, Brașov și Prahova. De cealaltă parte a clasamentului, 14 județe nu reușesc să depășească pragul de 7.000 de firme. La o primă privire, cel mai mare număr de firme este în județele din centrul și vestul țării, iar partea de sud, cu excepția București-Ilfov, stă mai slab la acest capitol.

În Timiş, domeniile cu cele mai multe firme sunt Comerț cu ridicata și cu amănuntul. Repararea autovehiculelor și motocicletelor – 6.904, Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 3.131, respectiv Construcţii – 2.549. Podiumul activităţii economice din Timiş, după cifra de afaceri, arată că germanii de la Continental Automotive Products SRL sunt pe primul loc, cu 2,7 miliarde lei (606,9 milioane euro), urmaţi de o altă firmă a grupului, Continental Automotive Romania SRL, cu 2 miliarde lei ( 465,7 milioane euro), şi Profi Rom Food SRL cu 1,8 miliarde lei (419,2 milioane euro). În funcţie de numărul de angajați, pe primul loc în Timiş este Delphi Packard Romania SRL, cu 7.598 angajaţi, urmată de Profi Rom Food SRL – 5.672 angajaţi, şi Continental Automotive România SRL – 4.489 angajaţi. Poșta Română este cel mai mare angajator din România, cu aproximativ 25.000 angajați, urmată de CFR, cu 22.000 de angajați, ambele având sediul în București. Harta interactivă a mediului de afaceri poate fi accesată aici.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

19 minute ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

3 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

3 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

4 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

4 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

4 ore ago