Categories: Primăria Timişoara

Robu cere din nou stadionul de la CJ Timis, dupa anularea meciului din Challenge Cup al Timisoara Saracens

CL Timișoara a votat, încă din septembrie, o hotărâre prin care solicită de la CJ Timiș drept de administrare asupra stadionului „Dan Păltinișanu”. Arena este tot la Județ, iar acum primarul Nicolae Robu anunță public că vrea s-o ceară din nou. Declicul: meciul anulat al Timișoara Saracens din Challenge Cup, după ce s-a constatat că gazonul nu corespune standardelor unei astfel de competiții.

În septembrie 2016, consilierii local au votat o hotărâre prin care solicitau Consiliului Județean Timiș, drept de administrare asupra stadionului „Dan Păltinișanu”, urmând să pună arena „la dispoziție, în condițiile legii, tuturor structurilor sportive din Timișoara și din județ, pentru desfășurarea de acțiuni și evenimente”. Sorin Grindeanu, la vremea respectivă președinte al CJ Timiș, spunea însă că un astfel de transfer nu se poate face peste noapte. „Trebuie să vedem ce înseamnă un astfel de transfer, din punct de vedere financiar-contabil. Nu este vorba despre o proprietate personală a lui Sorin Grindeanu, care se transferă în proprietatea personală a lui Nicolae Robu. Nu exclud nicio posibilitate. Vom face un grup de lucru oficial, la CJ, pentru clarificări legate de transferul de patrimoniu, de personal… Intenția noastră este ca acest stadion să fie folosit de structurile sportive, nu să avem un stadion și ne uităm la el. Vreau să fim acoperiți din toate punctele de vedere”, declara, pentru deBanat.ro, Grindeanu. Stadionul este în continuare sub umbrela CJ Timiș, iar meciul din Challenge Cup dintre Timișoara Saracens și Stade Francais, programat sâmbătă, 14 ianuarie, a fost anulat, din cauza modului în care se prezenta suprafața de joc. Înghețat de ger și ulterior dezghețat, gazonul nu a fost pe placul oaspeților francezi, care au anunțat că nu vor să riște intrarea pe teren în aceste condiții. În aceste condiții, este foarte probabil ca echipa timișoreană să piardă partida la masa verde, o decizie nefiind încă anunțată oficial. Duminică, 15 ianuarie, primarul Nicolae Robu a anunțat, din nou, că vrea să ceară stadionul de la CJ. (sursa foto: Daniel Nechita)

„Ziua de ieri, 14 ianuarie, va rămâne drept una neagră, rușinoasă, în istoria sportului timișorean! Să ai o echipă sportivă în elita internațională a sportului respectiv -este vorba de echipa de rugby, evident!-, să o ai cu eforturi uriașe, pentru că ea nu este un dat din neant – eforturi printre care bani mulți de la primărie, dar și din mediul privat-, cu sacrificii, de-a dreptul, pentru că marea performanță presupune până la așa ceva și să nu-i poți oferi condiții să-și dispute meciurile este mult mai mult decât scandalos și de neacceptat! Din 2012, de când am ajuns primar, am încercat mereu să rezolv anomalia că stadionul «Dan Păltinișanu» nu aparține orașului care l-a construit cu eforturile cetățenilor și agenților săi economici, ci Consiliului Județean, organism inapt resursional să-l întrețină și să-l aducă la zi, măcar cât de cât, ca funcționalități și facilități, prin transferul său de la Consiliul Județean Timiș la Primăria Timișoara. Din păcate, nici Titu Bojin, nici Sorin Grindeanu, ca președinți, nici «vicele» de la un moment dat, Călin Dobra, actualul președinte, nu au fost de acord cu solicitarea mea. Și iată unde s-a ajuns! Cu toții au, pentru asta, o cotă parte de răspundere! (…) Domnule președintele CJT Călin Dobra, domnilor consilieri județeni! Transferați stadionul «Dan Păltinișanu» la Primăria Timișoara, unde ar fi trebuit să fie dintotdeauna! (…) Sub administrarea CJT, eforturile financiare, unul de 70.000 de euro făcut de clubul de fotbal ACS Poli pentru realizarea instalației de încălzire și unul de 10.000 de euro făcut de partenerii privați ai Primăriei de la rugby pentru achiziționarea unui grup electrogen corespunzător, s-au dovedit în van! Veți primi din partea mea și o solicitare oficială! Haideți să acționăm împreună pentru Timișoara”, a scris edilul, pe Facebook.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago