Categories: Alte sporturi

Schimbari in nationala Romaniei! Timisoara da cei mai multi jucatori „stejarilor”

Staff-ul tehnic al reprezentativei de rugby a României a efectuat schimbări în lotul pentru meciurile cu Germania și Spania din Rugby Europe Championship, reducând în același timp numărul jucătorilor de la 36 la 33.

La 17 ianuarie a fost stabilit un lot de 36 de jucători, însă au apărut câteva modificări în urma accidentărilor suferite la echipele de club. În lot nu se mai regăsesc Ionel Badiu (Carcassonne), Gigi Militaru, Horațiu Pungea, Andrei Rădoi, Vasile Rus (toți, Timișoara Saracens), Marius Antonescu (Tarbes), și Valentin Ursache (Oyonnax). În schimb, au fost incluși Bogdan Neacșu (Dinamo), Vlad Bădălicescu (Steaua), Florin Bărdașu (Baia Mare), Andrei Iurea (Baia Mare), Răzvan Ailenei (Știința Baia Mare) și Alexandru Țiglă (Știința Baia Mare). În plus şi Paula Kinikinilau, care nu mai face parte din lotul Timişoara Saracens, nu va veni la lot, fiind accidentat.

„Au intervenit câteva modificări față de lotul anunțat inițial, modificări făcute din cauza accidentărilor, astfel încât am chemat să vedem mai mulți jucători tineri. Este important să avem un debut bun de turneu, pentru că, de obicei, primele meciuri ale noastre sunt un pic mai dificile. Asta pentru că jucătorii se reunesc după câteva luni și până restabilim relațiile de joc durează ceva. Mă bucur că avem acest meci de pregătire cu Portugalia, meci care ne oferă șansa de a alege cei mai în formă jucători pentru Rugby Europe Championship”, a declarat antrenorul României, Lynn Howells. Prima reprezentativă de rugby a României se reunește duminică, 29 ianuarie, la Izvorani, pentru a începe pregătirile în vederea meciurilor din Rugby Europe Championship. „Stejarii” vor pleca pe 3 februarie la Lisabona, unde vor face joncțiunea cu lotul și jucătorii care evolueză în Franța. O zi mai târziu, în 4 februarie, România va întâlni Portugalia într-un meci de pregătire. Echipa națională întâlnește Germania, la Offenbach, în 11 februarie, și Spania, la Iași, în 18 februarie, în Rugby Europe Championship.

Lotul de 33 de jucători pentru primele meciuri din Rugby Europe Championship este următorul:

Pilieri: Mihai Lazăr (Castres Olympique), Constantin Pristaviță (Știința Baia Mare), Alexandru Țăruș (Beziers), Alexandru Gordaș (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne), Bogdan Neacșu (Dinamo), Vlad Bădălicescu (CSA Steaua), Alexandru Savin (CSM București)

Trăgători: Florin Bărdașu (Știința Baia Mare), Marian Căpățână (Timișoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers)

Linia a doua: Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), Andrei Iurea (Știința Baia Mare), Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), Ionuț Mureșan (Timișoara Saracens)

Linia a treia: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Cristian Chirică (Știința Baia Mare), Vlad Nistor (Albi), Dorin Lazăr (Timișoara Saracens), Răzvan Ailenei (Știința Baia Mare)

Mijlocași la grămadă: Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens – va pleca la CSM Bucureşti), Florin Surugiu (CSA Steaua), Alexandru Țiglă (Știință Baia Mare)

Mijlocași la deschidere: Jody Rose (Timișoara Saracens)

Centri: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Jack Umaga (Timișoara Saracens), Florin Vlăduț Popa (Timișoara Saracens)

Aripi: Stephen Shennan (Timișoara Saracens), Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens)

Fundași: Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), Samoa Luke (Știința Baia Mare)

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago