Timisoara Saracens pierde la masa verde si e amendata cu 30.000 de euro!

Un comitet disciplinar independent convocat de organizatorii Challenge Cup a dat miercuri „sentința”: Timișoara Saracens nu a făcut ce trebuia făcut pentru pregătirea și protejarea suprafeței de joc a Stadionului „Dan Păltinișanu”, clubul încălcând regulile de desfășurare a competiției.

Comitetul, format din Antony Davies (Anglia), președinte, Julien Berenger (Franța) și Pamela Woodman (Scoția), a stabilit că „pregătirea suprafeței de joc a fost deficitară, nefiind asigurate prelate de protecție, sistemul de încălzire a suprafeței nu a putut fi utilizat la timp și nici nu a fost disponibil un alt loc unde să meciul să se fi putut desfășura”. Comitetul a hotărât că nu a fost vorba despre o situația excepțională și a acordat cinci puncte echipei Stade Francais Paris, stabilind că meciul a fost pierdut cu 0-28 de către Timișoara Saracens, club care a fost amendat și cu 30.000 de euro. Timișorenii pot face apel, dar au anunțat că se vor supune deciziei.

Respectul acordat competiției, precum și valorilor rugby-ului pe care clubul nostru le cultivă și le urmează, ne impun să nu escaladăm această decizie pentru a nu exacerba postura neplăcută și nedorită în care se află clubul nostru, rugby-ul timișorean și rugby-ul românesc, ca urmare a acestui eveniment neprevăzut. În intenția de a nu afecta bugetul clubului pe anul competițional în curs și pentru a susține performanța și obiectivele echipei, penalizarea pecuniară impusă în baza deciziei va fi achitată din surse private. Dorim să ne concentrăm pe următoarea etapă a primului nostru sezon din Campionatul European Challenge Cup și, cu învățămintele și concluziile acumulate în urma acestei experiențe, să revenim în primăvara cu încredere și determinare pentru a continua călătoria începută acum 6 ani (Dușan Filipaș, Timisoara Saracens)

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago