Categories: Partide

Cristian Busoi este noul secretar general al PNL. Decizie cu cantec in BPN

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, președinte al filialei București, este noul secretar general interimar al PNL. El se va ocupa de organizarea alegerilor interne și a Convenției Naționale. Decizia a fost luată luni în Biroul Politic Național, la capătul unei ședințe în care au ieșit la iveală divergențele dintre vechii liberali.

Postul de secretar general al partidului a rămas vacant după retragerea lui Marian Petrache, acuzat de DNA de luare de mită. Funcția revenea vechilor liberali, în condițiile în care președinția PNL este deținută de Raluca Turcan, provenită din PDL. Cristian Bușoi a fost desemnat secretar general al partidului în ședința BPN desfășurată luni, sub semnul unor divergențe între vechii liberali. Bușoi este președintele PNL București, organizație care, la alegerile locale din iunie 2016, a obținut unul dintre cele mai slabe scoruri din țară, 11%. Europarlamentarul nu și-a depus demisia după scrutinul dezastruos. Bușoi a fost validat luni dimineață de vechii liberali, dar ședința a fost una cu cântec. O parte dintre liderii PNL au contestat faptul că au primit convocarea abia luni dimineață, la ora 9, pentru o ședință programată să înceapă la ora 10. În lipsa unor lideri de filiale cu scoruri peste media partidului, Bușoi a fost desemnat să ocupe funcția de secretar general interimar cu un scor de 25 la 2. itrescu a primit doar doua voturi. Potrivit unor surse citate de stiripesurse.ro, cel mai mare contestatar al deciziei a fost senatorul de Timiș Alina Gorghiu, fost președinte al partidului. Acesta le-ar fi reproșat liberalilor că nu și-au asumat eșecul de la alegeri, mulțumindu-se cu demisia ei și a lui Ilie Bolojan.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

6 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

9 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

9 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

10 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

10 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

11 ore ago