Categories: Klaus Vaterland

Daca e sa murim, pai sa murim cu Dragnea de gat

Doamna Zamfira din Chitila ne-a întrebat, într-o scrisoare trimisă la redacţie, de ce tot protestăm şi nu lăsăm Guvernul Grindeanu să lucreze la programul cu care Liviu Dragnea a câştigat alegerile. Aproape jumătate din electoratul care s-a obosit să meargă la vot a vrut Dragnea și PSD, a vrut Grindeanu și Iordache, a vrut Ana Birchall și Codrin Ștefănescu, a vrut majorare de salarii și scăderi de taxe, la urma urmelor. Oarecum indignată, cititoarea noastră din Chitila se întreabă de ce nu am protestat noi şi când Emil Boc a tăiat pensiile şi salariile profesorilor, când s-a majorat TVA şi când hoţii lui Băsescu au devalizat ţara? De asemenea, cititoarea noastră a mai vrut să ştie „de ce nu mergeţi la muncă, ‘tu-vă morții mamii voastre de haimanale?”, motiv pentru care m-am pus pe treabă și am scris acest material-răspuns la depeșa respectabilei noastre interlocutoare.

Nu vreau s-o luăm pe cititoarea noastră la mișto, răspunzându-i că merg la mitingurile contra ordonanțelor lui Dragnea pentru că primesc câte 100 de lei pentru fiecare reprezentație. Nu primesc banii ăștia și nici nu așa vreau să-mi rotunjesc veniturile. Ca să-i răspund, totuși, serios doamnei Zamfira din Chitila, îi mărturisesc că de aia nu am protestat împotriva lui Emil Boc când pedelistul a vrut să impoziteze pensiile, ba chiar bugetarilor le-a coafat salariile, din simplul motiv că nici bugetarii nu fac miting când patronul privat nu mărește leafa celor din mediul de afaceri privat. Asta, una la mână. Însă principalul motiv pentru care acum protestez și atunci nu am făcut-o este că nu cred în simțul civic revărsat doar atunci când te arde stomacul. Nu sindicalismul mă scoate în stradă, ci nesimțirea celui care ne conduce.

Ies acum și nu am ieșit atunci pentru că simt că Dragnea m-a luat de prost, păcălindu-mă mai cronic ca Ponta. Mă duc la mitinguri nu pentru că nu m-aș gândi la deținutul care doarme cu alții 20 într-un dormitor cât o garsonieră, ci pentru că nu am crezut că miza acestor manevre e grija pentru încarcerați. Adevărata miză este scoaterea de sub urmărirea penală a unor dinozauri din politica românească, eliberarea altora și lăsarea DNA fără pârghiile legale care să ducă demnitărimea și funcționărimea coruptă acolo unde le este locul, cu recuperarea la bugetul de stat a prejudiciilor.

Doamna Zamfira din Chitila, aș vrea să știți că după ce idolul dumneavoastră Dragnea Liviu – un mincinos ordinar care astăzi explică cum stă treaba cu ordonanțele în cauză, iar mâine zice că habar n-are de ele – deci după ce președintele PSD a dat de sub burtă cele două acte legislative, să știți că primarul dumneavoastră poate face afaceri cu parandărăt mult mai ferit de primejdia pușcăriei decât până acum. La fel și președintele consiliului județean, ministrul Sănătății și fel și fel de directorași la stat. Toți vor putea lua șpagă de pe urma unei sume-prejudiciu limită stipulată în lege, fără să existe vreo persoană care să facă reclamație, că doar nu s-o reclama primarul singur.

Aici trebuie căutată problema reală a nefăcutelor lui Dragnea. S-a tot vorbit de graţiere, că românii din stradă nu vor graţiere, iar ceilalți de acasă vor de nu se mai poate. Nu graţierea ar fi capătul de ţară. Grațiere s-a mai făcut și se va mai face. Celălalt „elefant” este mult mai periculos decât primul. Graţierea le va da liber lui Voiculescu şi altora ca el. Nu e plăcut să afli asta, dar pentru mine aproape că a fost suficient să pot scrie despre „dom’ profesor” că este un infractor, iar despre Mircea Badea ca despre o slugă a lui „Felix”, fost turnător la Secu și hoț din avutul statului. Altfel, să-i fie de bine și să iasă, dacă vrea Liviu Dragnea. Să fie șters și prejudiciul de miliarde de pe urma faptelor lui și ale altor politicieni, dar, să fim serioși, la cât apetit pentru recuperarea acestor bani va avea ANAF-ul condus de PSD, puteam oricum să ne luăm adio de la ei.

Cea mai toxică este ordonanța care modifică Codul Penal. E proaspătă și și-a asumat-o Guvernul Grindeanu, Sorin Grindeanu, din Timișoara. Acolo e problema. Asta îi ardea pe cei mai mulți politicieni aflați în stare de libertate, nu grațierea. De fapt, acest act este făcut special pentru alde Tăriceanu, Dragnea, Ponta, Udrea, Bica și compania. Se va oficializa furtul de la stat și niciun DNA de pe lume nu va mai putea face nimic. Haideți, doamnă Zamfira, să ne imaginăm că noi toți 20 milioane de români stăm la masă, iar 100.000 dintre noi sunt mai nesimțiți și mănâncă mai mult, că le dă voie partidul. Dar nu așa, cu o chiftea, pe măsura burții, ci cu zece burți, o mie chiar, mult mai mult decât li se cuvine. Poate așa înțelegi și matale cum stă treaba. Întrebați-l pe soțul dumneavoastră dacă îi convine ca atunci când merge la birt să fie furat cu măsura. Azi, mâine, poimâine și tot așa. I-ar conveni? Și ce face când nu-i convine că altul bea rachiul plătit din banul lui? Va da cu pumnul în tejghea? Da? Într-un cuvânt: protestează. Ei bine, uite așa protestăm și noi, dar pentru principii, nu pentru alcool.

În final, stimată doamnă Zamfira din Chitila, vă mărturisesc că eram convins că această mafie politică dominată de PSD-ul lui Liviu Dragnea NU va da înapoi. Că era pe ordonanță, că era pe proiect de lege, clica tot își atingea scopul. Ce mai sper însă de la aceste proteste ale noastre e ca în fiecare zi Liviu Dragnea să mai încărunțească cu un fir, în fiecare zi Liviu Dragnea să mai piardă un alegător, o sută, o mie, ca în toată această perioadă grea pentru democrație lumea să-și dea seama că Liviu Dragnea și sistemul său politic, „Guvernul Grindeanu” pe care-l conduce, sunt tot mai nefrecventabili pentru lumea politică civilizată. Cu alte cuvinte, doamna Zamfira din Chitila, dacă e să murim, păi să murim cu Dragnea de gât.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

3 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

6 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

7 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

7 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

8 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

8 ore ago